Мешканець Чернігівщини організував незаконне переправлення нелегалів до країн ЄС

Співробітники Управління Служби безпеки України у Волинській області блокували незаконне переправлення нелегалів до країн Європейського Союзу.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Чернігівщини організував протиправний механізм переміщення іноземців через державний кордон поза межами пунктів пропуску.

СБУ

Зловмисник підшукував іноземних громадян, які мали намір без законних підстав потрапити до ЄС та організовував їхнє тимчасове проживання в Україні. Ділок особисто супроводжував нелегалів до прикордонних районів та дистанційно керував діями «клієнтів». За свої послуги зловмисник отримував майже чотири тисячі американських доларів із особи.

Правоохоронці затримали на Волині чотирьох громадян країн Південної Азії у прикордонній смузі під час спроби незаконного перетину держкордону. Організатора нелегальної схеми співробітники спецслужби «взяли» у Рівному.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, організатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

Прес-центр СБ України

You may also like...