Справа про хабар у $75 тис. Голові громадської ради при ГУ ДФС у м. Києві повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру голові громадської ради при ГУ ДФС у м. Києві у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

Нагадаємо, що у четвер, 06 вересня, голову громадської ради при ГУ ДФС у м. Києві викрито прокуратурою Київської області спільно із співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління ГУ НП у Київській області на підбурюванні щодо надання неправомірної вигоди в сумі 75 тисяч доларів США службовим особам ГУ ДФС у Київській області.

підозра

 

Установлено, що вказана особа упродовж тривалого часу підбурювала керівника одного із суб’єктів господарювання до надання неправомірної вигоди посадовцям ГУ ДФС у Київській області за виключення останнього із списку неблагонадійних підприємств та не перешкоджання у здійсненні подальшої підприємницької діяльності.

 

Жінку затримано в порядку ст.208 КПК України.

 

Наразі прокуратурою області до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...