У столиці в чоловіка, якого раніше затримували за крадіжку, виявили гранату

Правопорушник перебував у розшуку, а коли оперативники його затримали та провели поверхневий огляд, то у сумці знайшли небезпечний предмет. Розпочато кримінальне провадження.

Працівники карного розшуку Дніпровського управління поліції затримали 41-річного місцевого жителя за крадіжку сумки. Слідчі оголосили йому повідомлення про підозру, а суд відпустив під особисте зобов’язання. Однак у призначений час на виклик до слідчого підозрюваний не з’явився. У зв’язку з цим за отриманим дорученням оперативники розпочали його пошуки та згодом встановили місцезнаходження.

РГД-5

За інформацією начальника Дніпровського управління поліції Олександра Кузьміна, правоохоронці помітили зловмисника на вулиці Дніпровська набережна та відразу затримали. Під час проведення поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили у нього предмет, схожий на гранату, та запал до неї.

«Боєприпаси правопорушник ховав у сумці. Попередньо – це корпус від гранати «РГД-5» та запал до неї. За його словами, вилучені речі він придбав у товариша, із яким розпивав спиртні напої», – додав Олександр Кузьмін.

Вилучене відправили на експертизу. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва
 

You may also like...