Аферисти у Національній академії Державної прикордонної служби організували «схему відкатів»

Працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції та Військовою прокуратурою Західного регіону було викрито «схему відкатів», організовану посадовими особами Національної академії. За результатами слідчо-оперативних заходів одному з фігурантів повідомлено про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Працівниками відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Військовою прокуратурою Західного регіону було задокументовано корупційну «схему» проведення конкурсних торгів. За певну винагороду забезпечували перемогу представникам комерційних структур, які брали участь у публічних закупівлях на постачання товарів та послуг для академії. Сума неправомірної вигоди за перемогу на торгах становила 15 % від загальної суми договору.

ДПСУ

Так, було встановлено посадових осіб Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, що упродовж листопада-грудня 2017 року отримали «відкатів» на загальну суму майже 58 тисяч гривень.

18 вересня оперативники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції України за процесуального керівництва Військової прокуратури Західного регіону проведено обшуки за місцем служби та проживання фігурантів справи.

Наразі одному з учасників злочинної «схеми», заступнику начальника одного з відділів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, повідомлено про підозру ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання останньомузапобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...