Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 10.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 281 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 470 (44,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 47 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 6 гранат, 1,8 кг вибухівки та 177 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 187 осіб. У них вилучено 242,7 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 155 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 131 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 35 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 180 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 231 – травмовані.

9 серпня в місті Дніпропетровськ на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї невідомого чоловіка. Ним виявився громадянин без певного місця проживання й роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 8 серпня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем потерпілого.

29 червня в місті Павлоград на території автостоянки було знайдено мертвим з ножовими пораненнями охоронника. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя села Вербове. Попередньо встановлено, що ввечері 28 червня вищевказаний охоронник намагався завадити селянину незаконному заволодінню автомашиною, під час чого останній вбив ножем потерпілого.

10 березня цього року в місті Маріуполь в недобудованому будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 березня в зазначеному будинку задушив потерпілу й викрав її вироби із золота.

30 червня в Деснянському районі Києва на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителів Вінницької, Полтавської й Тернопільської областей та громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що вони вночі 29 червня на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Дрогобич в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 березня цього року на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілами з обрізу мисливської рушниці поранив двох місцевих жителів. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

У місті Херсон в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 7 серпня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом із саморобного пристрою заподіяв вогнепальне дробове поранення грудей місцевому жителю.

8 серпня у місті Горлівка на залізничному вокзалі в результаті реалізації оперативної інформації затримано жительку міста Ровеньки. Попередньо встановлено, що вона намагалася вивезти до міста Москви Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, жительку міста Ровеньки.

У місті Марганець в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 31 липня в зазначеному місті з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, викрав плиту із бронзи.

У селі Дяковому затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 1,2 кг вибухівки.

У місті Канів затримано двох місцевих жителів, з кімнати гуртожитку яких вилучено 6 гранат РГД-33 та 1,2 кг вибухівки часів Великої Вітчизняної війни.

У Святошинському районі Києва на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 800 капсул сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол” й 150 – “Трайфет”.

У місті Івано-Франківськ на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 10 кг макової соломки.

На Дніпропетровщині працівниками підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітницю сектору відшкодування шкоди потерпілим, провідного спеціаліста зазначеного сектору й приватного підприємця. Вони впродовж 2001-2007 років надавали фіктивні документи та оформляли страхові виплати на підставних осіб на загальну суму 935 тис. гривень. У подальшому частину грошових коштів (понад 256 тис. гривень) привласнили. За даним фактом прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони, у порушення вимог Законів України “Про охорону навколишнього середовища” та “Про охорону земель”, не забезпечили додержання екологічних вимог щодо захисту орендованої земельної ділянки (площа 6,8 га) від засмічення відходами та допустили її забруднення. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 144,6 млн. гривень. За даним фактом міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Тернопільщині працівниками підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника податкової інспекції. Він вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від громадянина Республіки Азербайджан за видачу останньому одноразового патенту на здійснення торговельної діяльності. За даним фактом обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника акціонерної компанії. Він отримав 300 доларів США хабара від приватного підприємця за скасування останній нарахованого штрафу за перевищення ліміту договірної потужності споживання електроенергії та сприяння їй у збільшенні зазначеного ліміту. За даним фактом міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника комунального житлово-експлуатаційного підприємства. Він отримав 400 доларів США хабара від двох місцевих жителів за оформлення їм трудових книжок та внесення до них фіктивних записів про стаж роботи в посаді газоелектрозварювальника. За даним фактом міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...