Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 05.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 004 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 357 або (44,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 33 пограбування та шість незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 2 пістолети, 2 гранати, 8,8 кілограма вибухівки, 23 електродетонатори та 294 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 125 осіб, у яких вилучено 43,6 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 024 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб. Упродовж минулої доби порушено 59 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 158 дорожньо-транспортних пригод, у яких 20 осіб загинуло та 181 – травмовано.

За мобільник господаря вбили у власній квартирі

У Сімферополі у власній квартирі працівники міліції знайшли мертвим з ножовими пораненнями господаря. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 43-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Він з метою крадіжки проник до квартири, та завдав господарю смертельних тілесних ушкоджень й викрав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Первомайську, що на Миколаївщині, працівники міліції на одній з вулиць знайшли в непритомному стані з травмою голови чоловіка, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали двох місцевих жителів (1981, 1982 р.н., обидва без постійного місця роботи). Вони під час раптово виниклої сварки завдали смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Допилися до того, що задушив «колегу по чарці»

У Сумах за підозрою у вбивстві оперативники затримали 26-річного молодика, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв задушив місцеву жительку.

У селі Надеждівці Криворізького району Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного місцевого жителя, який на меморіалі воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, пошкодив шість секцій бетонної огорожі.

На Луганщині працівники міліції затримали двох місцевих жителів, у яких вилучено 8,8 кілограма вибухівки та 23 електродетонатори.

За закриття виконавчого провадження вимагали 8 тисяч гривень

У Києві за матеріалами ГУБОЗ МВС України та УБОЗ ГУМВС України в місті Києві прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара» відносно головного державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Святошинського районного управління юстиції. Він вимагав та отримав 8 тисяч гривень хабара від місцевої жительки за закриття відносно неї виконавчого провадження.

За «повітряною» заставою отримали 1,3 мільйона кредиту

На Донеччині за матеріалами сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Артемівського міськвідділу внутрішніх справ прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України – «Шахрайство з фінансовими ресурсами» відносно посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна, незаконно отримали в одному товаристві з обмеженою відповідальністю кредит у сумі 1,3 мільйона гривень.

Прискорений варіант виготовлення держакту на землю «коштує» 200 доларів

На Київщині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара» відносно начальника Переяслав-Хмельницької філії державного підприємства. Вона вимагала та отримала 200 доларів США хабара від місцевого жителя за прискорення виготовлення державного акту про право власності на земельну ділянку. Наразі перевіряється причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів.

У місті Попасній Луганської області за матеріалами відділу боротьби з організованою злочинністю з обслуговування Донецької залізниці УБОЗ УМВС України на транспорті транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України «Одержання хабара» відносно заступника начальника відділу комерційних робіт та маркетингу Луганської дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці. Він отримав 1,5 тисячі гривень хабара від менеджера приватного підприємства за оформлення та присвоєння зазначеному товариству залізничного коду.

Трактори – під банківську заставу, кредит – до кишені

На Сумщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області Глухівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем» відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю та головного бухгалтера цього ж товариства. Вони в березні 2004 року, зловживаючи службовим становищем, без погодження з пайовиками передали під заставу банку чотири трактори, отримали кредит у сумі 260 тисяч гривень й привласнили його.

Бухгалтер відповідатиме за намагання отримати відшкодування ПДВ за підробленими документами

На Тернопільщині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.366 КК України – «Службове підроблення» відносно головного бухгалтера державного підприємства. Він упродовж минулого року підробив фінансово-господарські документи й намагався незаконно отримати відшкодування ПДВ на загальну суму 269,1 тисячі гривень.

За 10 тисяч «зелених» … можуть відкликати касаційну скаргу

У АР Крим за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в місті Севастополі прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України «Одержання хабара» відносно арбітражного керуючого відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 10 тисяч доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за відкликання з Вищого господарського суду України касаційної скарги щодо стягнення заборгованості останнього за оренду складського приміщення.

На Закарпатті оперативники затримали групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...