Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 22.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 321 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 674 (50,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 54 пограбування, 3 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 13 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 700 грамів вибухівки та 480 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 177 осіб, у яких вилучено 171 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 983 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Порушено 112 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 14 – у сфері банківської діяльності, 13 – у бюджетній сфері, 8 – в агропромисловому комплексі, 5 – у сфері приватизації та 4 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 884 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 858 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 142 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 25 осіб загинули та 166 – травмовані.

Приховати злочин за допомогою вогню не вдалось

В Первомайському районі Автономної Республіки Крим у квітні 2005 року в лісосмузі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями та опіками тіла 19-річну громадянку Російської Федерації. В результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину викрито 39-річного жителя Роздольненського району автономії, який наразі відбуває покарання в місцях позбавлення волі. Попередньо встановлено, що він в згаданій лісосмузі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв потерпілій смертельні тілесні ушкодження й, з метою приховування злочину, підпалив тіло.

Школярі вбили пенсіонерку заради 110 гривень

У місті Горлівка Донецької області днями в своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 74-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано трьох місцевих жителів віком від 13-ти до 15-ти років, учнів загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони вночі через вікно проникли до будинку потерпілої, вбили її та викрали 110 грн. й особисті речі.

Горе-підривника затримали у банку

У місті Коростені Житомирської області на місці скоєння злочину працівниками міліції затримано 20-річного місцевого жителя, робітника. Встановлено, що він у приміщені міської філії акціонерного комерційного банку, погрожуючи підірвати гранату, яка нібито в нього була, вимагав у касира зазначеної філії 2 тис гривень.

Продати подругу до Турції завадили правоохоронці

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жительок 25-ти та 28-ми років. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Турецької Республіки, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 33-річну місцеву жительку.

За шахрайство доведеться відповідати рано, чи пізно!

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річного громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що він у листопаді 2004 року, шляхом шахрайства, заволодів грошима в сумі 23,5 тис. грн. у 40-річної місцевої жительки.

Поспішність водія стала причиною смерті дівчинки

У селі Петропавлівській Борщагівці Києво-Святошинського району Київської області 41-річний киянин не впорався з керуванням службової автомашини “Міцубісі”, виїхав на тротуар й наїхав на трьох учениць загальноосвітньої школи. У результаті наїзду одна з них загинула, інші отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

На автодорозі поблизу села Чевель Старовижівського району Волинської області 49-річний депутат обласної ради, службовою автомашиною “Жигулі” вдарився в трактор Т-150 з причепом, який стояв на узбіччі дороги в попутному напрямку. У результаті аварії водій легкової автомашини отримав тілесні ушкодження (госпіталізовано).

Троє чоловік загинули у результаті зіткнення пасажирського мікроавтобусу з поїздом

На перегоні між станціями Білогородка – Климбівка Південно-Західної залізниці у Хмельницькій області 43-річний житель Волочиського району, водій маршрутного мікроавтобусу “Мерседес” на неохороняємому переїзді скоїв зіткнення з пасажирським поїздом сполученням Івано-Франківськ – Шепетівка. У результаті аварії загинули три пасажири мікроавтобуса, водій та ще 11 пасажирів зазначеного транспортного засобу отримали тілесні ушкодження, десятьох з них госпіталізовано. В результаті ДТП рух поїзда затримався на півтори години.

Розкрадання військового майна намагались приховати за допомогою хабара

У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця військової частини, який, перебуваючи на посаді начальника групи проведення службових розслідувань і профілактики правопорушень, вимагав та отримав 5 тис. доларів США хабара від працівників квартирно-експлуатаційного відділу військової частини за укриття факту розкрадання ними майна військової частини. Військовою прокуратурою Запорізького гарнізону за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Фальшивомонетників затримали в Луганську

У місті Луганську працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано двох місцевих жителів, які впродовж жовтня цього року, з використанням комп’ютерної техніки, виготовляли фальшиві державні грошові знаки номіналом 100 та 200 гривень. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку, 48 купюр номіналом 200 гривень та 134 купюри номіналом 100 гривень. Слідчими Луганської міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Неліцензійний заробіток прикрили міліціонери

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які упродовж цього року, не маючи відповідної ліцензії, здійснювали перевезення вантажів, унаслідок чого незаконно отримали прибуток у сумі понад 300 тис. гривень. Слідчим управлінням УМВС України в Полтавській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

Працівник міліції хабара не взяв!

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя, який намагався дати 2,3 тис. доларів США хабара першому заступникові начальника Ленінського райвідділу за не притягнення до адміністративної відповідальності свого родича. Прокуратурою міста за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара)

У селищі Комсомольському Свердловської міськради Луганської області за місцем проживання 70-річного пенсіонера працівники міліції вилучили 600 грамів вибухівки.

На Закарпатті знешкодили бомбиста

У Хустського району Закарпатської області працівники міліції затримали 32-річного місцевого жителя та вилучили у нього 10 саморобних вибухових пристроїв, виготовлених з відрізків металевих трубок заповнених порохом.

Наркозакрома спустошуються стараннями міліції

У селищі Боровському Сєверодонецької міськради Луганської області оперативники затримали 26-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 65 кілограмів марихуани.

У селі Мартинівці Ічнянського району Чернігівської області працівники міліції затримали 39-річного місцевого жителя у помешканні якого вилучили 69 кілограмів макової соломки.

ДЗГ МВС України

You may also like...