Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 08.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 078 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 518 (49,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 52 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 685 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 147 осіб, у яких вилучено 7,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 871 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 55 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 86 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 902 дорожньо-транспортних пригод, у тому числі 177 випадків з потерпілими, у яких 25 осіб загинули та 227 – травмовані.

У селищі Турбов Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 5 грудня в будинку місцевої жительки під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушили господарку.

У місті Маріуполі 7 грудня ц.р. у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано сина потерпілої – громадянина Республіки Білорусь. Попередньо встановлено, що він уранці 6 грудня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив матір.

У місті Токмак Запорізької області 6 грудня ц.р. у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 4 грудня в будинку потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив господарку.

У місті Рівне 6 грудня на вулиці в поліетиленовому пакеті було знайдено відчленовану голову невідомого чоловіка віком до 50 років. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони декілька годин тому під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили ножем потерпілого, а труп розчленували й винесли на вулицю. Інші частини тіла також знайдено. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

У селі Красне Рожнятівського району Івано-Франківської області міліцією викрито місцевих жителів – двох братів. Попередньо встановлено, що вони вночі 7 грудня на сільському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на 13 могилах.

У селі Давидове Пустомитівського району Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано місцевого жителя та жителя Полтавської області. Попередньо встановлено, що вони через несанкціоновану врізку до нафтопроводу, шляхом перекачки через гумовий шланг до металевої цистерни, скоїли крадіжку близько 200 літрів дизельного палива.

У місті Києві на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1 грамм героїну.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виконавчої служби. Вони, у порушення вимог Закону України “Про виконавче провадження”, не переконавшись в отриманні боржником – приватним підприємством, копії ухвали про відкриття відносно останніх провадження, з їх розрахункового рахунку незаконно зняли грошові кошти в сумі 165 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито адміністратора ринку товариства з обмеженою відповідальністю. Він вимагав та отримав 4,6 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому торговельного місця на зазначеному ринку. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника приватного агропромислового підприємства. Він вимагав та отримав 30 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в придбані приміщення ферми вказаного підприємства. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара)

У селищі Теплик Вінницької області 7 грудня на вулиці наряд міліції намагався затримати невідомого, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, сокирою пошкодив дві автомашини та погрожував перехожим фізичною розправою. Правопорушник вчинив опір й намагався сокирою заподіяти тілесні ушкодження одному з міліціонерів. Останній пострілом з табельного пістолета Макарова поранив та затримав нападника. Ним виявився раніше судимий місцевий житель. Правопорушника було госпіталізовано до лікарні, де він невдовзі помер.

ДЗГ МВС України

You may also like...