Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 29.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2852 заяви про злочини. Вжитими заходами 1152 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 9 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 34 пограбування, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 280 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 95 осіб, у яких вилучено близько 9,1 кг. наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2195 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Порушено 148 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 21 – у бюджетній сфері, 6 – в агропромисловому комплексі, 3 – у сфері приватизації, 9 – у сфері банківської діяльності та 2 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22904 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 799 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 193 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 25 осіб загинули та 230 – травмовано.

На Харківщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він упродовж 2005-2006 років вносив до податкових декларацій неправдиву інформацію щодо виконаних будівельних робіт, унаслідок чого незаконно отримав відшкодування ПДВ на суму понад 600 тис. гривень. У правопорушника вилучено печатки товариств з обмеженою відповідальністю. Крім того, він використовуючи розрахункові рахунки зазначених товариств, шляхом проведення безготівкових грошових операцій, перевів у готівку понад 30 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.209, ч.2 ст.212, ч.2 ст.364 і ч2 ст.366 КК України (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Харківщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито чотирьох місцевих жителів. Вони в минулому році створили товариство з обмеженою відповідальністю й упродовж двох останніх років, шляхом проведення безготівкових грошових операцій, перевели в готівку понад 100 млн. гривень. У ході проведення обшуків вилучено прості векселі на загальну суму понад один мільйон гривень, 46 тис. грн. готівкою, печатки та штампи декількох товариств з обмеженою відповідальністю, ноутбук і два системні блоки комп’ютерів. Слідчим відділом райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

У АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради. Вони в минулому році незаконно надали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю об’єкт незавершеного будівництва – майновий комплекс, що належить місцевому жителю, чим завдали збитки останньому на суму 300 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У місті Свердловську Луганської області двоє невідомих, з метою крадіжки, проникли на подвір’я домогосподарства пенсіонера, але були застигнуті господарем й накинулися на нього з металевим прутом. Останній пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці вбив одного з нападників. Ним виявився місцевий житель. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання співучасника злочину.

У місті Виноградові Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села Виноградівського району, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері в зазначеному місті, з метою крадіжки, зайшов до квартири місцевої громадянки, вбив її ножем й викрав 2,5 тис. гривень. Частину викраденого вилучено.

У Шевченківському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 38-річного громадянина Республіки Білорусь. Попередньо встановлено, що він удень 28 грудня разом із невідомим на вулиці відібрали в місцевої жительки сумку, у якій знаходилися мобільний телефон, 600 грн., 50 доларів США та особисті документи. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання співучасника злочину.

У місті Маріуполі Донецької області затримано 39-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 6,8 г героїну.

ДЗГ МВС України

You may also like...