Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 23.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 306 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 723 (52,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 36 пограбувань, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено карабін, шість обрізів мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 720 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 26 осіб, у яких вилучено 22,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 042 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Порушено 228 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 84 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 36 – у сфері банківської діяльності, 35 – у бюджетній сфері, 17 – у сфері приватизації, 16 – в агропромисловому комплексі, 13 – у паливно-енергетичному комплексі та 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 27 567 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 163 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 120 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 15 осіб загинули та 151 – травмовано.

Сварку молодик вирішив пострілами!

В Попаснянському районі Луганської області на вулиці 17-річний раніше судимий місцевий житель під час сварки зі своїми односельцями 14-річним учнем школи та 17-річним раніше судимим чоловіком пострілами з невстановленої вогнепальної зброї заподіяв дробові поранення живота й грудей останнім та з місця події втік. Потерпілих госпіталізовано. Вжитими заходами зловмисника затримано. Заходи щодо розшуку зброї тривають.

Сварка подружжя закінчилась фатально для жінки…

У місті Краснодоні Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 65-річного громадянина Російської Федерації, який напередодні на подвір’ї домогосподарства за місцем тимчасового проживання під час раптово виниклої сварки вбив ножем свою 69-річну дружину – громадянку згаданої держави.

Сідина в голову, біс у ребро!

У селі Кордишівці Вінницького району Вінницької області на вулиці днями знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 37-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього вбивства затримано 61-річного місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він увечері під час раптово виниклої сварки вбив потерпілого.

Пиятика дідуся з молодиком закінчилась трагічно для старенького…

У селі Ховмах Борзнянського району Чернігівської області днями у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаною раною голови 72-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього вбивства затримано 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив сокирою господаря.

Крадіїв-молодиків затримали упродовж двох діб

У місті Попасній Луганської області днями до міліції звернувся 70-річний місцевий житель, голова районного осередку однієї громадської організації. Він заявив, що впродовж двох останніх днів невідомі розбили шибку вікна, проникли до приміщення офісу зазначеного об’єднання й викрали комп’ютер, масляний обігрівач та п’ять радіаторів водяного опалення. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано трьох місцевих жителів віком від 17-ти до 18-ти років. Попередньо встановлено, що вони ввечері розбили шибку вікна, проникли до приміщення вказаного офісу та скоїли крадіжку. Частину викраденого вилучено.

Квартирних крадії затримано у Печерському районі столиці!

У Печерському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох громадян Республіки Грузія віком від 27-ми до 30-ти років. Попередньо встановлено, що вони 20 та 21 січня, зламавши замки вхідних дверей, проникли до квартир двох місцевих жительок та викрали вироби із золота й побутову техніку. Викрадене вилучено. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

Фіктивні операції з грошима викрили Броварські УБОЗівці!

У місті Бровари Київської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які уклали з фіктивним товариством з обмеженою відповідальністю угоду на поставку сировини, матеріалів та запасних частин (фактично не поставлялися), на підставі якої перерахували 470 тис. грн., чим завдали збитки своєму ТОВ на згадану суму. Слідчими Броварського міськвідділу за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«Гнилі» споживчі кредити виявлено на Тернопільщині!

В Тернопільської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито шістьох жителів зазначеної області, які впродовж 2006 – 2007 років вводили в оману жителів Залiщицького та Борщiвського районів Тернопільської області та за винагороду в розмірі 250 грн. кожному оформляли в різних банківських установах споживчі кредити на них загальною сумою понад 201 тис.гривень. Встановлено, що частина коштів в сумі понад 110 тис.грн. була перерахована на розрахунковий рахунок приватного підприємця й у подальшому переведена в готівку та розподілена між учасниками злочинної групи. Слідчим управлінням Тернопільського УМВС за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом).

Недостачу вугілля зловмисники списали на несправність комбайна!

У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з шахтоуправлінь державного підприємства. Встановлено, що у липні 2007 року підприємством було видобуто понад 16 тис. тонн рядового вугілля, частину якого було реалізовано споживачам, а залишок у кількості 4 тис. тонн, за фіктивними документами було привласнено та реалізовано комерційним структурам. У подальшому, з метою приховування нестачі вугілля, правопорушники склали фіктивний акт звірки видобутої продукції, згідно якого зазначена нестача утворилася внаслідок несправності секцій механізованого кріплення прохідницького комбайну. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму близько 3,2 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

Хабарний бізнес викладач налагодив ефективно!

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито старшого викладача вищого учбового закладу, який вимагав та отримав 7,5 тис. грн. та 50 доларів США хабарів від 17 студентів за здачу іспитів. Задокументовано ще 15 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 5,1 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Зловмисник, не отримавши відповідної ліцензії Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг на право здійснення діяльності по залученню коштів фізичних осіб для будівництва житла, уклав з чотирма місцевими жителями неправдиві договори на пайову участь останніх у будівництві житлового будинку та отримав від них 152 тис. грн., які у подальшому привласнив. Слідчим управлінням за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 та ч.3 ст.209 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення та легалізація (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом).

Заради отримання кредиту пішли на кримінал і … попались!

На Волині області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох місцевих жителів, які в 2004 році придбали приватне підприємство та перереєстрували його на підставних осіб. У подальшому правопорушники надали фіктивні документи про господарську діяльність загаданого підприємства до Волинського центрального відділення акціонерного комерційного банку, на підставі яких незаконно отримали кредит у сумі 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205 та ч.2 ст.364 КК України (фіктивне підприємництво та зловживання владою або службовим становищем).

Ласий шмат ПДВ дорого вартуватиме підприємцям-махінаторам!

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства, які в 2003 – 2004 роках підробили податкові декларації, у яких завищили показник податкового кредиту шляхом відображення проведених безтоварних операцій з товариством з обмеженою відповідальністю і двома приватними підприємствами, на підставі яких незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 1 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...