Криминальная хроника Украины на 20.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 444 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 708 (49,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 17 розбійних нападів, 61 пограбування, 4 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 9 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,3 кілограма вибухівки та 336 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 185 осіб, у яких вилучено 15,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 049 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Порушено 176 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 31 – у бюджетній сфері, 19 – в агропромисловому комплексі, 12 – у сфері банківської діяльності, 11 – у сфері приватизації та 5 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 17 956 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 925 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 117 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 8 осіб загинула та 150 – травмовані.

У місті Сімферополі днями у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 52-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 17-річного жителя Миколаївської області. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив молотком господаря.

У місті Сніжному Донецької області тиждень тому у своєму будинку було знайдено мертвою 77-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано раніше судимого 44-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою й заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження.

У селі Букварці Олександрівського району Кіровоградської області днями в будинку 70-річної пенсіонерки, знайдено мертвими з ножовими пораненнями господарку та її 57-річну сестру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано раніше судимого 38-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеному будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив потерпілих.

«Бомж» застрелив двох своїх друзів по чарці

У місті Херсоні місяць тому на вулиці знайдено мертвими з вогнепальними пораненнями двох безробітних місцевих жителів віком 31 та 36 років. З місця події вилучено фрагмент кулі від мисливської рушниці 12 калібру. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цих вбивств затримано 37-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілами з обрізу мисливської рушниці вбив потерпілих. Заходи щодо розшуку зброї тривають.

У Солом’янському районі міста Києва на вулиці між 34-річним громадянином Російської Федерації та 20-річним громадянином Федеративної Республіки Нігерії виникла сварка, яка переросла в бійку. Під час бійки росіянин заподіяв ножове поранення живота нігерійцю, а останній металевим предметом заподіяв йому травму голови (обох госпіталізовано).

Заради прибутку вирішили знищити рідкісні дерева

У сімферопольському районі Автономної Республіки Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб селищної ради, які під час огляду земельної ділянки площею 0,40 гектари, виділеної товариству з обмеженою відповідальністю під будівництво багатоквартирного житлового будинку, внесли фіктивні відомості до акту інвентаризації зелених насаджень під відповідальне зберігання про кількість дерев, які знаходяться під захистом держави та внесені до «Червоної книги України». Унаслідок протиправних дій правопорушників природо-заповідному фонду держави завдано збитки на суму 70 тис. гривень. Органами природоохоронної прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.367 КК України (зловживання владою або службовим становищем і службова недбалість).

У місті Переяслав-Хмельницькому Київської області в результаті проведення спеціальної операції працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано співробітника професійно-технічного училища, який вимагав та отримав 3,75 тис. грн. хабара від трьох місцевих жителів за видачу останнім державних свідоцтв по професії «оператор комп’ютерного набору» без відповідного навчання та складання кваліфікаційних іспитів. За даним фактом органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Іноземна компанія «приватизувала» 4 бомбосховища!

У місті Рівне працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які в минулому році незаконно реалізували закордонній компанії об’єкти цивільної оборони (4 бомбосховища), які не підлягають приватизації. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 863,5 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Державне підприємство «продали» за борги

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державного підприємства, які у порушення вимог Законів України «Про заставу» та «Про приватизацію державного майна», з метою отримання кредиту в сумі 2 млн. грн. у банку, незаконно надали під заставу майно вказаного підприємства. Згідно договору поруки, поручителем по отриманню грошових коштів виступило товариство з обмеженою відповідальністю, яке фактично сплатило заборгованість по кредиту та за рішенням Господарського суду Волинської області стало власником майна зазначеного підприємства й у подальшому реалізувало його комерційній структурі. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У селі Ужок Великоберезнянського району Закарпатської області в лісовому масиві працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі двох громадян Республіки Камерун та по одному – Республіки Конго, Республіки Гана й Федеративної Республіки Нігерії. Іноземців передано прикордонникам.

У місті Лисичанську Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у жовтні минулого року на міському кладовищі викрав металеві фрагменти з двох могил.

У місті Запоріжжі працівниками міліції затримано 25-річного жителя міста Енергодар Запорізької області у якого вилучено пістолет-кулемет «Скорпіон» та 50 набоїв до нього.

У місті Кременчуці Полтавської області на вулиці працівниками міліції затримано 47-річного місцевого жителя, у якого вилучено 330 грамів вибухівки.

У селищі Усатовому Біляївського району Одеської області на вулиці працівниками міліції затримано 47-річного місцевого жителя у якого при обшуку вилучено 1 грам героїну.

У місті Донецьку 29-річний громадянин Держави Ізраїль, керуючи за дорученням автомашиною «Рено» скоїв наїзд на тролейбус, що стояв на зупинці громадського транспорту в попутному напрямку. У результаті аварії отримали тілесні ушкодження водій «Рено» та ще три його пасажири – двоє підданих Йорданського Хашемітського Королівства та громадянин Держави Палестина, студенти. Потерпілих госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...