Криминальная хроника Украины на 12.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 575 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 676 (46,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 41 пограбування, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 296 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 188 осіб, у яких вилучено 9,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 836 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи

Упродовж минулої доби порушено 171 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 69 у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 723 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 20 осіб загинули та 96 – травмовані.

25 травня 2007 року в Шевченківському районі міста Києва на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано особу без певного місця проживання. Попередньо встановлено, що вона вдень 19 травня минулого року на вулиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяла смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Грузія. Попередньо встановлено, що він уночі 10 березня в зазначеному місті зламав замок вхідних дверей, проник до приміщення житлово-комунального підприємства й викрав електроінструменти. Викрадене вилучено.

У селі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 28 січня цього року в районному центрі викрав автомашину.

У селищі Харківської області на митному посту затримано громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучено 18 патронів різного калібру.

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника приватного підприємства. Він уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на будівництво житлового будинку й отримав від останнього, в якості передоплати, 2,3 млн. грн., які використав на власні потреби. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника колективного підприємства. Він у жовтні 2003 року, зловживаючи службовим становищем, підробив протокол загальних зборів, у який вніс завідомо неправдиві відомості щодо прийняття рішення про внесення змін до статуту підприємства, унаслідок чого була зменшена кількість акціонерів (із 173 до 13 осіб), які мали право на спільну колективну власність. У результаті цього співвласників КП, які звільнилися з вказаного підприємства до жовтня 2003 року, було позбавлено права володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю. Таким чином їм завдано збитки в сумі 1,6 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника комунального підприємства. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від співробітника приватного підприємства за непритягнення його до адміністративної відповідальності за незаконне розміщення реклами. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він вимагав та отримав 5 тис. грн. хабара від фармацевта аптеки за незвільнення останньої з посади. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він у 2007 році склав завідомо неправдиве рішення згаданої сільради й безоплатно передав у приватну власність трьом місцевим жителям земельні ділянки (загальна площа 0,21 га). Унаслідок цього державі завдано збитки на суму 227,1 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...