Криминальная хроника Украины на 05.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 799 заяв про злочини. Вжитими заходами 785 (43,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 19 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 4 особи. У правопорушників вилучено пістолет, 400 г вибухівки та 25 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу, у яких вилучено 400 г наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 658 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 669 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 256 – у сфері службової діяльності, у тому числі 59 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 550 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 194 – травмовані.

У місті Новомосковськ Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 2 травня на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив дерев’яною палицею свою співмешканку.

В місті Заставна Чернівецької області 4 травня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 3 травня в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господаря.

В одному з селищ Рівненської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 4 травня на сільському кладовищі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятники на 20 могилах.

У Печерському районі міста Києва 4 травня затримано громадянку Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що вона декілька хвилин тому в приміщенні магазину з сумки киянки викрала 654 гривні.

В одному з селищ Дніпропетровської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника міськради. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в здійсненні незаконної комерційної діяльності. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника одного з коледжів. Вона намагалася дати 2 тис. грн. хабара співробітнику контрольно-ревізійного управління за не внесення до акту перевірки незаконного використання бюджетних коштів на суму 210 тис. грн. та нецільового використання бази відпочинку зазначеного коледжу. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара)

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю. Вони самовільно зайняли земельні ділянки площею 378,7 га на території одної з селищних рад та використали їх під посів сільгоспкультур. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 1 млн. гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в АР Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво)

ДЗГ МВС України

You may also like...