Криминальная хроника Украины на 14.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3470 заяв про злочини. Вжитими заходами 1725 (49,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 48 пограбувань, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 590 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 215 осіб, у яких вилучено 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3491 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Порушено 122 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 37 – у бюджетній сфері, по 6 – в агропромисловому комплексі та у сферах банківської й зовнішньоекономічної діяльності, 5 – у сфері приватизації та 4 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23544 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1115 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 108 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинули та 139 – травмовані.

У місті Харцизьк Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі, з метою крадіжки, зайшов до квартири своєї бабусі, заподіяв молотком їй смертельні тілесні ушкодження та викрав 1,4 тис. гривень. Викрадене вилучено.

У столиці затримано двох громадян однієї з східних республік (обидва студенти), у яких вилучено відповідно 20 г та 1 г героїну.

На Київщині викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він намагався дати 170 тис. доларів США хабара працівникам відділу податкової міліції за сприяння йому в ухиленні від кримінальної відповідальності за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість та втечу з приміщення прокуратури зазначеного міста. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.15 та ч.2 ст.369 КК України (замах на злочин та давання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника відділення комерційного банку. Вона отримала 4,4 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому 11 споживчих кредитів на загальну суму 195 тис. грн., оформлених на фіктивних осіб. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора садового кооперативу. Він у 2006 році надав до райдержадміністрації фіктивні заяви та ксерокопії паспортів й ідентифікаційних кодів громадян, які фактично не являлися членами зазначеного товариства і отримав у безкоштовне користування 47 земельних ділянок загальною площею понад 5,5 га. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного адвоката. Вона, з метою незаконної зміни цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського виробництва загальною площею близько 130 га, надала до суду фіктивні листи районної державної адміністрації про відмову 15 громадянам у зміні цільового призначення земельних паїв. На підставі зазначених документів згаданим судом було винесено рішення про зміну цільового призначення вказаних земельних ділянок для ведення садівництва. Унаслідок протиправних дій правопорушниці державі завдано збитки на суму понад 10 млн. гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У місті Суми працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя. Він отримав від приватного підприємця 180 тис. грн., нібито для подальшої передачі їх, у якості хабара, посадовим особам органів місцевого самоврядування за сприяння у виділенні земельної ділянки, й привласнив зазначені гроші. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.15, ч.2 ст.27, ч.4 ст.190 та ч.2 ст.369 КК України (замах на злочин, види співучасників, шахрайство та давання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...