Криминальная хроника Украины на 20.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 685 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 725 (46,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 37 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено пістолет, 4 обрізи мисливських рушниць, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 7,8 г вибухівки та 376 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 99 осіб, у яких вилучено 3,9 г наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 669 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 144 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 885 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 178 – травмовані.

У місті Києві 19 травня в підземному переході на площі Арсенальній було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей жителя Миколаївської області, 1989 р.н., агітатора виборчого блоку “Блок М. Катеринчука” у Київській міській раді. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому під час раптово виниклої сварки вбив потерпілого.

У одному з селищ Київської області затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 17 травня в зазначеному селі в будинку місцевого жителя, під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження громадянину Російської Федерації.

У Печерському районі міста Києва 19 травня на вулиці затримано громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому в автомашині місцевого жителя, під час сварки, що виникла з приводу оплати за проїзд, заподіяв ножові поранення рук останньому.

У Солом’янському районі міста Києва 19 травня о 13.30 затримано громадянина Республіки Конго та двох громадян Федеративної Республіки Нігерії. Попередньо встановлено, що вони впродовж дня на вулиці міста пропонували місцевим жителям за грошову винагороду проголосувати за кандидата на посаду Київського міського голови.

У одному з селищ Луганської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 5 кг вибухівки та 16 електродетонаторів.

У місті Херсоні на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 2.4 кг вибухівки.

У місті Одесі затримано місцеву жительку, за місцем проживання якої вилучено 100 г героїну.

У одному з селищ Одеської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 120 г героїну, 0,5 г метадону та 476 таблеток “екстазі”.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони сфальсифікували договори та векселі закритого акціонерного товариства, на підставі яких оформили право власності на обладнання останніх. Унаслідок протиправних дій правопорушників ЗАТ завдано збитки на суму понад 174 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника управління по охороні водних ресурсів. Він отримав 1,1 тис. грн. хабара від місцевих жителів – двох братів за надання їм можливості незаконного вилову риби в період нересту в басейні річки. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2006 році надав до Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України неправдиві відомості щодо наявності в зазначеному товаристві основної будівельної техніки, відповідних інженерно-технічних працівників та робітників, на підставі яких незаконно отримав ліцензію на зайняття будівельною діяльністю. Унаслідок цього зазначене товариство впродовж трьох останніх років здійснювало будівельні роботи й незаконно отримало прибуток у сумі 3,3 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення)

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства. Вони отримали від трьох товариств з обмеженою відповідальністю обладнання для станцій технічного обслуговування та автомийок, яке в подальшому реалізували, а з постачальниками не розрахувалися. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаним товариствам завдано збитки на суму понад 1,7 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця. Він, через підставних осіб, здійснив перерахування грошових коштів (6,9 млн. гривень), перевів їх у готівку, при цьому не сплатив податок на додану вартість у сумі понад 1 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво)

ДЗГ МВС України

You may also like...