На Львовщине обезврежена преступная группировка, занимавшаяся сбытом трамадола

На Львівщині оперативники припинили злочинну діяльність власників мережі аптек, які незаконно збували сильнодіючі та отруйні лікарські засоби.Як з’ясувалося, упродовж 5 років обурені жителі Львова неодноразово зверталися до Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури, МВС, з проханням притягнути до відповідальності власників цієї мережі аптек. З цього приводу вже тричі порушувались кримінальні справи, але злочинцям вдавалося уникати покарання.

Ще в 2007 році до Державної служби лікарських засобів було направлено подання на позбавлення ліцензії на право торгівлі лікарськими засобами власників мережі аптек, однак звідти надійшла відповідь, що порушення кримінальної справи та і навіть вирок суду за незаконну торгівлю трамадолом не є підставою для анулювання ліцензії. Тож дана мережа аптек продовжувала функціонувати.

До речі, проблема щодо усунення з ринку надання послуг порушників правил відпуску ліків ліцензії наразі стоїть досить гостро. Цього року до контролюючих органів Міністерства охорони здоров’я направлено 347 таких подань, але жодного правопорушника, за діючим законодавством, не позбавлено ліцензії. Тому назріла потреба внести відповідні зміни до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Та, незважаючи на законодавчі проблеми, незаконну торгівлю трамадолом у Львові вдалося припинити. 5 червня 2008 року у ході проведення спеціальної операції працівники Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України затримали п’ятеро осіб – власників та працівників зазначеної вище мережі аптек. Під час проведення оперативних закупівель та 7 санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено понад 10 тисяч доз сильнодіючих та отруйних лікарських препаратів, 51 тисячу гривень, 9 тисяч доларів США, 2 тисячі євро, отриманих від продажу трамадолу, накладено арешт на 11 квартир та 3 автомобілі. Навіть вилучені мобільні телефони у золотій оправі.

Наразі продовжуються заходи щодо документування злочинної діяльності цих наркоділків. Так, 11 червня 2008 року при санкціонованому обшуку ще однієї квартири оперативники вилучили 54 тис. доз підконтрольних лікарських препаратів.

ДЗГта МД МВС України

You may also like...