Криминальная хроника Украины на 23.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 281 заява про злочини. Вжитими заходами 1 070 (46,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 28 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 79 патронів до різної набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 2,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 185 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 886 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 350 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 677 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинули та 234 – травмовані.

У місті Львові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян Ісламської Республіки Пакистан. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 червня в місті Ужгороді з квартири за місцем тимчасового проживання громадянина Республіки Камерун викрали 700 доларів США.

У місті Олександрії Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Встановлено, що він уночі 22 червня, з хуліганських спонукань, з балкону своєї квартири пострілами із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив двох жителів зазначеного міста – подружжя. Потерпілих госпіталізовано. Під час огляду квартири затриманого вилучено вказану рушницю та незареєстрований спецзасіб “Корнет”, призначений для стрільби гумовими кулями.

У місті Бориспіль Київської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено пістолет Макарова та револьвер іноземного виробництва

В одному з селищ Харківської області затримано громадянина Російської Федерації, з автомашини ВАЗ якого вилучено 4 г марихуани.

В Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників приватного підприємства. Вони надали до податкової інспекції неправдиву інформацію, щодо купівлі шлаку в товариства з обмеженою відповідальністю (не являвся виробником зазначеної сировини) й намагалися незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі 4,96 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

В місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників банку. Вони впродовж минулого року, на підставі підроблених документів, видали 190 кредитів на загальну суму 5,6 млн. грн., а грошові кошти привласнили. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення)

В Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради та двох місцевих жителів. Вони вимагали та отримали 500 тис. грн. хабара від свого односельця за сприяння у виділенні в приватну власність двох земельних ділянок (загальна площа понад 1 га), які належать зазначеній сільраді. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від співробітника приватного підприємства за продовження терміну оренди одного з приміщень зазначеної сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

В Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб управління земельних ресурсів. Вони внесли неправдиві відомості до рішення міськради, на підставі якого незаконно передали в приватну власність сім земельних ділянок (загальна площа 0,7 га) на яких розміщена пам’ятка археології , чим завдали збитки державі на суму 585,4 тис. гривень. Прокуратурою міста Чернігова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення)

ДЗГ МВС України

You may also like...