В Киевской области предотвращена попытка «прихватизации» приличного куска земли

Працівниками УБОЗ ГУМВС України в Київській області викрито факт незаконного виділення на території однієї з сільських рад Васильківського району вісімдесят однієї земельної ділянки (по 0,99 га кожна) ніби то для ведення сільського господарства.Встановлено, що у 2007 році група осіб, за попередньою змовою між собою, звернулася від імені колективу громадян до Васильківської районної державної адміністрації із проханням виділити земельні ділянки у власність для ведення особистого сільського господарства в межах згаданої сільської ради. На підставі отриманого розпорядження та розробленої технічної документації було виготовлено вісімдесят один акт на право власності на вказані земельні ділянки.

У ході перевірки працівниками УБОЗ виявлено факти підробки у технічній документації, на підставі якої виготовлено та у подальшому видано декілька актів. Аналогічні порушення законодавства виявлено у документах, на підставі яких виготовлялася зазначена документація.

У межах проведеної перевірки вже встановлено та опитано більшість громадян, які значаться власниками згаданих ділянок. У своїх поясненнях вони зазначили, що про виділення у їхнє користування земельних ділянок нічого не знають. Крім цього, задокументовано факти видачі актів на право власності на земельні ділянки особам, які на той час померли.

За попередніми оцінками, ринкова вартість вказаних земельних ділянок складає близько 16 млн. доларів США.

За зібраними матеріалами слідчим управлінням ГУМВС України в Київській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...