Криминальная хроника Украины на 04.08.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 483 заяви про злочини. Вжитими заходами 975 (37,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 22 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 2 особи. У правопорушників вилучено 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 25 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, у яких вилучено 29,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 430 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Протягом минулої доби порушено 967 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості, з них 385 – у сфері службової діяльності, у тому числі 71 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 729 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 30 осіб загинули та 239 – травмовані.

Протягом минулого тижня порушено 967 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості, з них 385 – у сфері службової діяльності, у тому числі 71 – про хабарництво.

У місті Інкермані Севастопольської міськради затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 2 серпня на вулиці, з хуліганських спонукань, заподіяв смертельні тілесні ушкодження невідомій жінці. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілої.

У місті Сімферополі на вулиці було знайдено мертвим тіло чоловіка з травмою голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного жителя міста Ялта Автономної Республіки Крим, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 26 липня на вулиці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У Дніпровському районі міста Києва на вулиці було знайдено у непритомному стані з травмою голови невідомого чоловіка. Невдовзі в лікарні потерпілий помер. Ним виявився 26-річний місцевий житель, безробітний. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному затримано 32-річного киянина, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 19 липня на вулиці під час раптової сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службову особу однієї з амбулаторій загальної практики та сімейної медицини. Він вимагав та отримав 100 тисяч гривень хабара від жителя вищевказаної області за відчуження останньому земельної ділянки площею 0,50 гектарів. Підозрюваного затримано. Прокуратурою зазначеної області відносно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного з управлінь служби енергозбереження вищезгаданої області. Він отримав 1,4 тисяч гривень та 100 доларів США хабара від двох приватних підприємців за погодження акту введення в експлуатацію їх магазинів. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу одного із садівничо-городніх кооперативів. Він вимагав та отримав 12 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за узгодження документації на приватизацію земельної ділянки останнього, розташованої на території зазначеного кооперативу. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця одного із управлінь ГУМНС України в області. Він вимагав та отримав 2 тисячі гривень хабара від співвласника одного із товариств з обмеженою відповідальністю за зниження категорії пожежонебезпечності приміщення його виробничого об’єкту. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368(одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано працівника одного із районних підрозділів Міністерства з надзвичайних ситуацій. Він вимагав та отримав 5,3 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в погодженні дозволів на здійснення торгівлі на території району. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співвласників товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили офіційні документи та привласнили майже 58 тисяч літрів спирту, що належав одному з державних підприємств. Унаслідок протиправних дій вказаному підприємству завдано збитки на суму понад 1,5 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...