Эмчеэсовский чиновник оценил свою подпись в 100 тысяч долларов

Сьогодні працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві спільно з працівниками Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України затримано «на гарячому» під час отримання хабара в сумі понад 465 тисяч гривень директора державного підприємства Управління капітального будівництва Міністерства з надзвичайних ситуацій України. Згадані кошті він отримав від директора однієї з київських комерційних структур за підписання акту прийому – передачі житла для МНС України. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи та обрання міри запобіжного заходу.Разом з тим, у контексті боротьби з корупцією та хабарництвом, МВС України занепокоєне постановою Печерського районного суду міста Києва щодо заміни міри запобіжного заходу міському голові Алушти Щербині В.Є. – з тримання під вартою на підписку про невиїзд.

Нагадаємо, що у червні цього року за матеріалами оперативних працівників міліції порушено кримінальну справу відносно мера Алушти Володимира Щербини, який, за матеріалами слідства, створив злочинні схеми вимагання хабарів у підприємців. Зокрема, слідством встановлено, що у травні цього року Володимир Щербина разом зі своїм заступником вимагали та отримали від представника одного з місцевих ТОВ 20 тис. доларів за позитивне вирішення питання щодо розташування на Алуштинській набережній гральних павільйонів.

Керівництвом МВС України буде направлена відповідна інформація до Генпрокуратури для внесення апеляції на постанову Печерського райсуду.

МВС України зазначає, що робота щодо викриття фактів хабарництва і корупції з боку посадовців органів влади буде здійснюватися міліцією й надалі, не зважаючи на сумнівні рішення Феміди.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...