48 дел по экономическим преступлениям было открыто в Украине вчера

Як повідомили УК в Департаменті Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, упродовж минулої доби порушено 48 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 10 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 8 – у бюджетній сфері та 6 – у сфері банківської діяльності. На Донеччині за матеріалами співробітників сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), стосовно посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Зловмисники під час придбання земельної ділянки площею 2 га надали до державного підприємства “Центр державного земельного кадастру” недостовірні відомості про відсутність на ній об’єктів нерухомості (будівель і споруд), хоча фактично будинки існували (власник – приватне підприємство) і були зареєстровані в міському бюро технічної інвентаризації. Таким чином правопорушники завдали збитки засновникам згаданого підприємства на загальну суму 2,8 млн. гривень.

У Донецькій області за матеріалами працівників сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), стосовно начальника дільниці однієї з шахт державного підприємства “Добропіллявугілля”. Правопорушник упродовж двох минулих років вносив до табелів обліку робочого часу фіктивні відомості щодо виходу на роботу трьох робітників вказаної дільниці, які фактично на шахті не працювали. У подальшому їм нараховувалася заробітна плата, яку шахрай привласнював. Внаслідок цього згаданому підприємству завдано збитки на суму 101 тис. гривень.

На Івано-Франківщині за матеріалами оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з працівниками інших правоохоронних органів порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно завідуючого сектору контролю за розрахунковими операціями ДПІ в одному з районів. Він вимагав та отримав 5,6 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непроведення перевірки його підприємницької діяльності. Здійснюються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва.

А на Полтавщині за матеріалами співробітників відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з працівниками інших правоохоронних органів порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), стосовно виконуючого обов’язки голови правління закритого акціонерного науково-виробничого об’єднання. Зловмисник самовільно використовував земельну ділянку площею 1,3 га для переробки та утилізації відпрацьованих нафтопродуктів, чим завдав збитки державі на загальну суму 215,2 тис. гривень.

You may also like...