Криминальная хроника Украины на 03.10.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3275 заяв про злочини. Вжитими заходами 1428 (43,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, дев,ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 26 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів вибухівки та 206 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 41 особу. У них вилучено 69,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4638 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 165 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 155 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 168 – травмовано.

У місті Луцьку у покинутому будинку було знайдено мертвим з травмою голови 59-річного безробітного, раніше судимого чоловіка, без певного місця проживання. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 40-річного безробітного чоловіка. Попередньо встановлено, що увечері 30 вересня в зазначеному будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, він заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У Ярмолинецькому районі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією викрито 41-річного місцевого жителя, голову сільської ради. Попередньо встановлено, що уранці 30 вересня в літній кухні власного домогосподарства під час раптово виниклої сварки він заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй 33-річній дружині.

У Севастополі на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 32-річну місцеву жительку, заступника директора приватного агентства. Вжитими заходами міліцією затримано 21-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що уночі 29 вересня на вулиці міста під час раптово виниклої сварки він заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

У селі Катеринівці Попаснянського району Луганської області напередодні вночі 19-річний безробітний молодик намагався скоїти крадіжку із домоволодіння 72-річного пенсіонера. Господар пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив зловмисника. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Одесі затримано 22-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що увечері 20 вересня в одному із нічних закладів міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, він заподіяв тілесні ушкодження 23-річному місцевому жителю.

У місті Горлівка Донецької області затримано 56-річного безробітного місцевого жителя, у якого за місцем проживання вилучено 150 грамів вибухівки.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито першого заступника начальника одного із державних закладів. Встановлено, що він вимагав та отримав 9 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за подовження терміну дії дозволу зазначеному товариству на викид забруднюючих речовин в оточуюче середовище. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Києві працівниками Департаменту Державної служби боротьби із економічною злочинністю МВС України викрито голову ради директорів одного із закритих акціонерних товариств. Встановлено, що за рахунок грошових коштів зазначеного товариства він незаконно повернув іншому товариству кредит у сумі 1,3 млн. доларів США, отриманий його родичкою, чим завдав збитки товариству на вказану суму. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито начальника одного із комунальних житлово-експлуатаційних підприємств селищної ради. Встановлено, що він вимагав та отримав 2,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду нежитлового приміщення, яке належить зазначеному підприємству. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито посадовця Управління з контролю за використанням та охороною земель. Встановлено, що він вимагав та отримав одну тисячу доларів США хабара від директора одного з товариств за не накладання на згадане товариство штрафних санкцій за порушення вимог земельного законодавства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито посадовця міжрайонної державної податкової інспекції. Встановлено, що він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від голови правління одного із товариств за не відображення в акті перевірки фінансово-господарської діяльності згаданого товариства виявлених порушень податкового законодавства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.190, ч.3 ст.364 та ч.1 ст.369 КК України (шахрайство, зловживання владою або службовим становищем й давання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...