Чтобы раскрыть преступление, правоохранителям пришлось поднять речные шлюзы

Два дні поспіль працівники Ізяславського райвідділу міліції разом з водолазами крок за кроком прочісували 7 кілометрів русла річки Горинь, що протікає по території району. А перед цим їм довелося підняти шлюзи, аби знизити рівень води. Ця титанічна робота проводилась для того, аби знайти тіло убитого чоловіка та довести причетність підозрюваного до злочину.Все почалося з того, що до райвідділу міліції звернувся сільський голова одного з сіл району і заявив про зникнення свого 42-річного односельчанина. Розшукуючи зниклого безвісти, оперативники з‘ясували, що востаннє його бачили з 37-річним товаришем, який мав у селі не досить гарну репутацію, оскільки уже встиг побувати за ґратами за крадіжки та хуліганства. Опитуючи дружину селянина, міліціонери дізналися про вельми цікаву обставину. Виявляється, за кілька днів після зникнення чоловіка до жінки завітав згаданий товариш і приніс чоловікові речі, плутано пояснивши, що знайшов їх десь біля річки. Це і стало тією ниточкою, яка допомогла правоохоронцям розкрити злочин.

У ході розслідування з‘ясувалося, що у день зникнення потерпілий разом з другом, з яким частенько їздив на заробітки, випивали. Після цього чоловік запропонував товаришеві підкинути його додому на скутері. Та доїхати вони змогли лише до першого дерева, де водій, не втримавши рівновагу, допустив перекидання транспортного засобу разом з пасажиром.

Автопригода була незначною і травм ніхто не отримав. Та сам факт усвідомлення того, що він міг загинути, викликав у захмелілого колишнього «зека» неймовірний напад агресії і він накинувся на необережного водія з кулаками. Бив до того часу, доки товариш не перестав подавати ознаки життя. Тоді зловмисник холоднокровно зняв з нього одяг, а тіло відволік із дороги і скинув у річку. За кілька днів по тому він відніс речі дружині.

Наразі підозрюваний заарештований і відносно нього порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).

Ця історія ще раз стала підтвердженням того, що оковита до добра не доводить, а її шанувальники все частіше і частіше самі стають жертвами своєї ж пагубної пристрасті.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...