Директор агентства недвижимости «заказала» своего клиента

4 жовтня близько 11-ї години вечора у квартиру по вулиці Чкалова, що в обласному центрі, подзвонили троє молодиків. Господарі помешкання, 28-річний чоловік та його 33-річна співмешканка, уже готувалися до відпочинку, але все ж відчинили двері нічним візитерам, і цим ледь не підписали собі смертний вирок.Як тільки пролунав характерний брязкіт ключів у дверному замку, незвані гості дістали зброю, та, натягнувши маски на обличчя, увірвалися до житла. Вони без будь-яких пояснень накинулися на співмешканців і били обох доти, доки чоловік не втратив свідомість. Закривавлену жінку нападники кинули напризволяще посеред кімнати, а потерпілого виволокли у під‘їзд. Залишивши його на сходинковому майданчику, зловмисники на кілька хвилин відлучилися, щоб підігнати поближче до виходу автомобіль. За збігом обставин у цей час додому поверталася одна з мешканок будинку і у напівтемряві ледь не перечепилася через свого сусіда, який нерухомо лежав у калюжі крові. Налякана жінка одразу викликала працівників міліції. Але коли правоохоронці прибули за вказаною адресою, то у під‘їзді уже нікого не було. Залишилися лише сліди крові, які й привели оперативну групу до квартири, де розгортався нічний трилер.

Доки оперативники з‘ясовували, що ж сталося і куди подівся загадковий поранений чоловік, до відділку міліції надійшло ще одне повідомлення. Цього разу телефонував мешканець будинку, розташованого поруч з річкою Південний Буг. Він вранці йшов берегом і помітив чоловіка без одягу, в одних шкарпетках, який не подавав ознак життя. Щоб встановити особу непритомного незнайомця, працівники міліції вжили низку оперативно-технічних заходів, у результаті яких стало відомо, що він – це і є той самий власник квартири, на якого напали вночі. Як з‘ясувалося, нападники завантажили його у свою іномарку та вивезли на беріг, де і залишили, заздалегідь знявши одяг, на якому могли залишитися їхні сліди.

Крок за кроком у оперативників почала вимальовуватися більш-менш ясна картина. Залишалося відповісти на одне, але найголовніше питання: хто і з яких причин напав на співмешканців?

У процесі пошуку працівникам міліції стало відомо, що не так давно потерпілий через одне з агентств нерухомості продав у дачному масиві поблизу Хмельницького земельну ділянку та будинок. Після укладення угоди працівники агентства повернули власникові лише частину коштів, а з поверненням залишку суми все зволікали. Саме через цей борг, за версією правоохоронців, і розгорілися усі ці криваві пристрасті.

24-річна директор агентства разом зі своєю працівницею, аби не повертати залишок коштів клієнтові, підшукали трьох раніше судимих молодиків віком 20-30 років, і попросили їх за «окрему плату» у десять тисяч гривень провчити чоловіка, та навіть дали 2 тисячі завдатку. Сума для молодих людей виявилася суттєвою, от вони і постаралися, як кажуть, на славу. Згодом, щоб замести сліди злочину, зловмисники спалили свій одяг та ретельно вимили автомобіль. Але це не допомогло їм уникнути відповідальності. Наразі усі троє нападників заарештовані, а по справі проводиться розслідування. Що стосується потерпілого, то стан чоловіка лікарі оцінюють як вкрай важкий, на межі життя і смерті. Його співмешканка теж госпіталізована і перебуває у важкому стані.

Залишається лише припускати, наскільки сильною була жага до грошей у молодої дівчини, якщо вона за кілька тисяч гривень наразила на смертельну небезпеку двох людей і поставила під загрозу своє майбутнє, адже найкращі роки свого життя їй доведеться провести за ґратами.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...