Днепропетровского «Беса», главаря крупной ОПГ, посадят

Як повідомили УК в Прес-службі ГУБОЗ МВС України,  завершено розслідування та направлено до суду кримінальну справу,  відносно одного з організаторів потужного банформування Андрія Б. (1973 р.н.), відомого у кримінальних колах на прізвисько «Бєс». Кримінальну справу за ознаками ст. 257 (бандитизм) КК України, за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Дніпропетровській області було порушено Генпрокуратурою. В ліквідації банди також брали участь працівники УБОЗ Запорізької області та АР Крим.  

За інформацією начальника УБОЗ УМВС в Дніпропетровській області Германа Масяйкіна, раніше засудженого уродженця Керчі Андрія Б. було затримано влітку цього року в Росії в результаті спецоперації Дніпропетровського УБОЗ, карного розшуку міліції Москви та спецпідрозділу «Собр». Від українських правоохоронців «Бєс» переховувався в Криму, Миколаївській та Чернівецькій областях, а потім перебрався до російської столиці. Там він мешкав за підробленим паспортом громадянина РФ.  Незабаром Андрій Б. постане перед Апеляційним судом Запорізької області. За участь в озброєній банді йому загрожує  до 15 років позбавлення волі. 
 
За даними оперативників УБОЗ, «Бєс» розпочав свою злочинну кар’єру в середині  90-років у складі організованого злочинного угруповання на чолі з Сергієм Галицьким, згодом розстріляним під час кримінальних війн у Криму. «Бєс» перебрався до Дніпропетровщини. Там він увійшов до складу однієї з найпотужніших злочинних організацій, яка протягом 2003-2007 років діяла на території Дніпропетровської, Запорізької областей, а також в Криму.
 
Оперативники не виключають зв’язку між цією бандою та однією впливовою фінансово-промисловою групою. Зокрема, на Запоріжжі зловмисники частково контролювали «тіньову» розробку шлакових відвалів ВАТ «Дніпроспецсталь». Крім цього, учасники бандугруповання вчиняли злочини на «замовлення». Зокрема, у квітні 2003 року вони молотками завдали тяжких тілесних ушкоджень в.о. гендиректора «Дніпробленерго». Бандити скоювали замахи на вбивства юристів, щоб вплинути на результати цивільних процесів в господарських судах. 
 
 Під час знешкодження бандугруповання правоохоронці вилучили кілька арсеналів зброї, зокрема, автомати «Калашникова», пістолет «Чеська збройовка» з приладом для безшумової стрільби, майже 50 гранат «Ф-1» та набої.
 
 П’ятьох учасників суспільно-небезпечної банди цього року було засуджено до позбавлення волі терміном від 10 до 15 років. Ще двох, в тому числі, лідера банди на прізвисько «Синяк», було вбито під час перерозподілу сфер кримінального впливу.       
 
Загалом цього року працівники Дніпропетровського УБОЗ знешкодили три бандитські формування: «Бєса», «Риби» та «Кабана». А також три злочинні організації, дві з яких діяли в економічній сфері і займалися оборудками на ринку нерухомості та розкраданням бюджетних коштів.

You may also like...