Криминальная хроника Украины на 07.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 556 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 544 (43,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань, 3 розбійні напади.

 За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи гвинтівок, два обрізи мисливських рушниць, дві гранати, 200 грам вибухівки та 558 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 71 особу, у яких вилучено 31,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 628 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 78 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 140 – травмовані.

 У місті Макіївці Донецької області на вулиці було знайдено у непритомному стані з вогнепальним пораненням живота 39-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 31-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 5 листопада пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У селі Кривобродах Косівського району Івано-Франківської області на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 76-річну місцеву жительку, пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою у скоєному затримано 46-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 2 листопада на території домогосподарства потерпілої сокирою вбив господарку під час раптово виниклої сварки.

 У місті Донецьку на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 64-річну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 39-річного безробітного жителя згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 3 листопада молотком вбив потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Дніпровському районі міста Києва на вулиці знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 27-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 3 листопада на вулиці вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Маріуполі Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями 57-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 29-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 листопада, з метою крадіжки, проник до квартири потерпілої, задушив її та викрав мобільний телефон та вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

 У місті Малині Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 37-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він удень 5 листопада в селі Пристанційному Малинського району проник до будинку 57-річної пенсіонерки та викрав відеоапаратуру. Викрадене вилучено.

 У Дніпровському районі міста Києва міліцією затримано 39-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він у травні цього року в громадському транспорті викрав у киянки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

 У Голосіївському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 6 листопада на вулиці згаданого міста відібрав у місцевого 16-річного жителя мобільний телефон.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2005 році надали до Феодосійського відділення регіональної філії відкритого акціонерного товариства неправдиву інформацію щодо фінансово-економічного стану товариства з обмеженою відповідальністю й незаконно отримали кредит у сумі 3,5 мільйона гривень. Слідчим управлінням Головного Управління МВС України в Автономній Республіці Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили декларацію з податку на додану вартість, у якій занизили суму згаданого податку. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 178 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Кіровоградській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу та його заступника державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції. Вони вимагали та отримали 32 тисячі гривень хабара від голови фермерського господарства за сприяння останньому в придбанні на аукціоні приміщення цеху відкритого акціонерного товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Хустському районі Закарпатської області у лісосмузі затримано групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Грузії. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...