Криминальная хроника Украины на 19.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3643 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 536 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 35 пограбувань, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 265 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 осіб. У них вилучено 27,7 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 838 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 55 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 12 особи загинули та 98 – травмовані.

У Рівненському районі Рівненської області у власному дачному будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 64-річного пенсіонера, жителя обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річну раніше судиму місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 17 листопада в зазначеному будинку вбила ножем потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Маріуполі Донецької області на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 48-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 58-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 листопада на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Подільському районі міста Києва міліцією затримано 31-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 620 капсул трамадолу, 100 пігулок сильнодіючих лікарських засобів “Золдіар” та 288 пігулок –  “Еферанган-Кодент”.

У Голосіївському районі столиці міліцією затримано 29-річного безробітного киянина, з автомашини ВАЗ якого вилучено 2 грами кокаїну.

У місті Ізмаїлі Одеської області міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 1 грам героїну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку, яка в 2006 році зареєструвала на підставну особу товариство з обмеженою відповідальністю, через розрахунковий рахунок якого впродовж трьох останніх років перераховувала грошові кошти. Таким чином державі завдано збитки, у вигляді несплати податків, на суму 8,3 млн. гривень. Прокуратурою одного з районів міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який надав до Ужгородської філії одного з банків фіктивну довідку про доходи своєї дружини (виступила поручителем) й незаконно отримав кредит у сумі 125 тис. доларів США. Сектором дізнання Ужгородського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 і ч.1, ч.3 ст.358 КК України (шахрайство та підроблення документів, печаток, штампів та бланків їх збут, використання підроблених документів).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито старшого державного виконавця територіального підрозділу Державної виконавчої служби в Київській області, який отримав 4 тис. доларів США хабара від жителя одного з міста за надання йому довідки щодо відсутності заборгованості перед зазначеною службою. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...