Криминальная хроника Украины на 27.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3578 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 454 (40,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 29 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, 4 обрізи мисливських рушниць, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 310 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб. У них вилучено 25,1 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 485 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 165 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 77 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 26 особи загинули та 83 – травмовані.

У Долинському районі Кіровоградської області в одному з сіл у будинку 44-річного безробітного було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 38-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано господаря вказаного будинку та 42-річного раніше судимого жителя сусіднього села, робітника приватного сільськогосподарського підприємства. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 листопада в згаданому будинку вбили потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Перевальську Луганської області на вулиці міліцією затримано 54-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Костянтинівці Донецької області міліцією затримано 36-річного раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 5,2 кг канабісу.

В Оболонському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано трьох місцевих жителів, 1967-1988 р.н., у яких вилучено по 1 граму героїну.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2004 році, без згоди співвласників майна зазначеного товариства, з метою отримання кредиту в банку, незаконно надав під заставу майно товариства. Унаслідок його протиправних дій співвласникам завдано збитки на суму понад 800 тис. гривень. Прокуратурою Луцького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця фонду соціального страхування від надзвичайних випадків на виробництві та професійних захворювань в одному з районів міста Одеси, яка вимагала та отримала 200 доларів США хабара від суб’єкта підприємницької діяльності за видачу їй довідки про відсутність заборгованості перед вказаним фондом. Посадовця затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який отримав 2,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за внесення неправдивих відомостей до трудової книжки щодо стажу роботи останнього та видачі довідки про доходи для отримання кредиту. Прокуратурою Київського району міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...