Криминальная хроника Украины на 28.11.2008

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3796 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 509 (39,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 33 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 13,5 кг вибухівки та понад 1,4 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб. У них вилучено 27,9 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 954 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

 Упродовж минулої доби порушено 121 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоди з потерпілими, у яких 11 особи загинули та 99 – травмовані.

 У місті Краматорську Донецької області на вулиці було знайдено мертвою з ознаками удушення 13-річну ученицю загальноосвітнього навчального закладу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 32-річного раніше судимого місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 24 листопада на вулиці зазначеного міста зґвалтував та задушив потерпілу, після чого викрав у неї мобільний телефон і 20 гривень. Частину викраденого вилучено.

 У місті Луганську міліцією затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 8,5 кг вибухівки та 15 електродетонаторів.

 У місті Антрациті Луганської області міліцією затримано 24-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 5 кг вибухівки.

 У Деснянському районі міста Києва міліцією затримано 23-річного киянина, без постійного місця роботи, у якого вилучено 6 грамів героїну та 300 грамів марихуани. Під час санкціонованого обшуку в дачному будинку затриманого вилучено ще 20 кг марихуани.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відокремленого підрозділу одного з державних підприємств, які впродовж трьох останніх років необґрунтовано здійснювали нарахування та виплату премій працівникам зазначеного підрозділу, чим завдали збитки державі на загальну суму 202 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

 В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з сільських голів в Калуськоого району, який отримав 15 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння в передачі його односельчанці у приватну власність земельної ділянки площею 0,35 га на території зазначеної сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з відділів Головного управління з питань захисту прав споживачів Київської міської державної адміністрації, яка вимагала та отримала одну тисячу гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Прокуратурою Подільського району столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...