Криминальная хроника Украины на 04.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 242 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 605 (37,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 40 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, гранату, 13,2 кілограма вибухівки та 340 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 63 кілограми наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 414 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 підозрювані особи.

 Протягом минулої доби порушено 32 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 95 – травмовані.

 У селі Чугинці Станично-Луганського району Луганської області міліцією затримано 59-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 2 грудня на території власного домогосподарства пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив 60-річного громадянина Російської Федерації під час раптово виниклої сварки. Потерпілому надано медичну допомогу без госпіталізації.

 У місті Луганську після гасіння пожежі в квартирі 54-річного безробітного місцевого жителя було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей господаря помешкання. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 2 грудня в згаданій квартирі убив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, підпалив.

 У Запорізькій області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох безробітних місцевих жителів віком 41 та 35 років, у яких вилучено понад 13 кілограмів вибухівки.

 У селі Івківцях Чигиринського району Черкаської області міліцією затримано 28-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 56 кілограмів марихуани.

 На Вінничині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб сільськогосподарського кооперативу, які у 2003 році не перерахували до бюджету 242 тисячі гривень податку з фізичних осіб та використали їх на господарські потреби. Прокуратурою Гайсинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця однієї з районних держадміністрації, який у січні 2003 року вніс до державної статистичної звітності неправдиві дані щодо відсутності на території однієї з сільських рад пам’яток археологічного значення – курганів скіфського періоду. У результаті цього зазначені кургани опинилися в приватній власності. Дії правопорушника завдали збитки державі на суму 1,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який надав до Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України завідомо неправдиві відомості про чисельність та рівень кваліфікації співробітників його підприємства. У результаті зазначених дій правопорушник отримав ліцензію на здійснення будівельної діяльності й незаконно отримав 193,5 тисяч гривень прибутку. Прокуратурою Черкаського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Краснокутському районі Харківської області 3 грудня на автодорозі поблизу села Рябоконевого співробітники Управління карного розшуку Головного Управління МВС України в Харківській області намагалися затримати трьох невідомих, які вимагали 90 тисяч гривень у 44-річного приватного підприємця. Під час затримання правопорушники вчинили опір й на автомашині скоїли наїзд на двох працівників міліції. Оперативно оцінивши ситуацію, один з працівників міліції з табельного пістолета Макарова здійснив п’ять пострілів у бік вказаного транспортного засобу і затримав злочинців. Ними виявилися мешканці Дніпропетровська, 1977-1979 р.н. Двох потерпілих працівників міліції госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...