Последняя «гастроль» залетного грабителя

Охтирці  наряд державної служби охорони  на гарячому  затримав  вуличного грабіжника. Ним виявився 39-річний житель Харківської області. Чоловік  приїхав в місто заробити грошей. Але в досить незвичний кримінальний спосіб. Прихопивши із собою молоток, на безлюдній вулиці він напав на жінку і завдавши останній декілька ударів по голові, відібрав сумочку. Але далеко втекти не вдалось. Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі міліції, виправдовуючи свої дії скрутним матеріальним становищем. Проте від подібних зізнань його жертві не легше – за словами лікарів зустріч ледь не коштувала останній життя . З діагнозом черепна мозкова травма,  в шоковому стані жінка перебуває вдома і найближчим часом збирається звернутися до психолога.  

Того вечора співробітники  державної служби охорони за сигналом тривога прибули до місцевого військомату – раптово спрацювала сигналізація. Розібравшись в ситуації правоохоронці вже хотіли від’їжджати, аж раптово почули жіночий крик про допомогу. На місці злочину міліціонер МВДСО Охтирського МВ УМВС розповідає події того, що сталося : «Дивлюсь – з правої сторони від мене біжить чоловік. Це викликало підозру. Дотого ж в його руках була жіноча сумочка. Я сів в машину і наздоганяти. Наздогнав. Вискочив із машини. Чоловік вів себе агресивно. Прийшлось застосувати фізичну силу. Коли вже надів наручники, підійшла жінка. Обличчя в неї було закривавлене. Вона сказала, що затриманий напав на неї і відібрав особисті речі. Зловмисника доставили до міськвідділу міліції, а потерпілу до лікарні.»

Про те, що з нею трапилось, Людмилі важко розповідати –  жінка  й досі не отямилась від пережитого шоку. До лікарні її доставили з діагнозом черепна мозкова травма.  На згадку про вечірню пригоду залишились  три шви, накладені лікарями на вражені місця. А тоді вона  й гадки не мала, що неподалік від власного будинку її підстерігала небезпека. „ Я йшла до дому з роботи. Коли до будинку залишилось метрів 100, почула за спиною шаги, –  розповідає Людмила,- це ніякої підозри  не викликало. Мало хто йде до дому в цю пору. Аж раптом почула один удар по голові, потім ще і ще. Мене мабуть захистила моя шапка. Хватило сили обернутися.  Побачила високого чоловіка. В одній руці  він тримав молоток, а іншою вихопив сумку та пакет з продуктами. Я тільки й  спитала в нього «Що ти робиш?» А той наказав замовкнути і почав тікати»  

Зловмисник був несподівано вражений, тим, що у бажаній сумочці було лише 20 гривень Він зізнався, що в такий спосіб вирішив трохи підзаробити. Адже грошей не було, а за декілька днів мав відбутися день народження, яке хотів відсвяткувати з друзями. Як вдалося встановити правоохоронцям зловмисник приїхав до Охтирки з одного з сіл Богодухівського району Харківської області. Злочин спланував заздалегідь і ретельно до нього готувався. Скоювати його на батьківщині не став –  вирішив, що занадто великі шанси бути викритим. Тому вирішив вийти на трасу, «спіймати» будь-який автомобіль і куди він їде, там і «пошукати щастя»   

Та не вдалося. Наразі грабіжник – гастролер знаходиться під вартою. Порушена кримінальна справа.  В найближчі роки про меню  на  його  іменному столі буде турбуватися тюремний кухар.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область.

You may also like...