Криминальная хроника Украины на 03.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 180 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 776 (42,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 38 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 166 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 67 осіб. У них вилучено 12,2 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 296 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять осіб.

Протягом минулої доби порушено 99 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 57 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  дев’ять осіб загинули та 67 – травмовані.

У Луганській області в своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням 74-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він з метою крадіжки 30 січня зайшов до будинку потерпілої, вбив ножем господарку й викрав тисячу гривень.

У місті Горлівці Донецької області на вулиці було знайдено мертвим невідомого чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів віком 37 та 29 років. Попередньо встановлено, що вони 1 лютого на вулиці зазначеного міста завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

У Святошинському районі міста Києва в листопаді минулого року на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 47-річного місцевого жителя, який 7 січня ц.р. помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 8 листопада минулого року на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому,

У місті Запоріжжі 22 січня до приміщення філії «Ощадбанку» зайшли двоє невідомих, які під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрали у касира вказаної філії банку тисячу гривень, 17,5 тисяч російських рублів, 20 євро й втекли. У результаті проведення слідчо-оперативних дій працівники міліції викрили трьох молодиків, затриманих раніше за скоєння розбійних нападів на банківські та поштові установи в містах Дніпропетровську, Сімферополі та Феодосії.

У місті Запоріжжі  15 січня до приміщення відділення «Приватбанку»  увійшов невідомий у масці, який під загрозою пістолета відібрав у працівників зазначеної установи 10 тисяч гривень, 230 доларів США, 50 євро й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 34-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя.

У місті Харкові за місцем проживання 35-річного місцевого жителя вилучено дві гранати Ф-1.

У місті Середині-Буді Сумської області затримано 44-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено один кілограм марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Головного управління капітального будівництва при Раді Міністрів автономії. Вони у 2006 році використали не за призначенням 410 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на проведення робіт з газифікації амбулаторії в одному із сіл  Чорноморського району Автономної Республіки Крим (фактично кошти були використані на проведення реконструкції приміщення згаданої амбулаторії). Слідчим управлінням в Автономній Республіці Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з райдержадміністрацій, які завищили вартість виконаних робіт приватним підприємцем з проведення капітального ремонту приміщення згаданого управління, чим завдали збитки державі на суму 123,3 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників приватного підприємства (зареєстровано на підставну особу), які упродовж минулого року надали до податкових органів звіти, у яких не відобразили фінансово-господарську діяльність. На підставі цього вказане підприємство не сплатило податок на додану вартість та податок на прибуток, чим завдало збитки державі на суму майже 1,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника слідчого відділу податкової міліції ДПА в області. Він організував два фонди і на підставі підроблених документів незаконно отримав у банківських установах області кредити на загальну суму 1,3 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 і ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього голову однієї із райдержадміністрації. Він, у порушення вимог Земельного кодексу України, видав розпорядження щодо надання дозволу чотирьом громадянам на виготовлення проекту землеустрою про зміну цільового призначення земельних ділянок (загальна площа 16 га). У подальшому зазначені земельні ділянки були реалізовані товариству з обмеженою відповідальністю. Сума збитків з’ясовується. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.365  (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано посадовця інспекції державного технічного нагляду в одному з районів, який вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому у видачі посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб районного відділу земельних ресурсів. Вони під час виготовлення проекту землеустрою території земельних паїв колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, на підставі підроблених документів, незаконно передали в приватну власність земельну ділянку (площа 0,8 га), на якій розташована пам’ятка археології XI-XII століть. Таким чином, державі завдано збитки на суму 3,1 мільйона гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Народицькому районі Житомирської області 1 лютого близько 22.00 наряд міліції намагався зупинити автомашину ВАЗ, водій якої своїми діями створював небезпеку для інших учасників дорожнього руху. Та правопорушник не реагував на вимоги працівників міліції, збільшив швидкість й втік. Вказаний автомобіль близько 23.00 було виявлено на околиці згаданого села, поблизу якої троє невідомих, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почали висловлюватися нецензурною лайкою на адресу працівників міліції. Один з них накинувся на інспектора ДАІ, намагався заподіяти йому тілесні ушкодження та відібрати табельну зброю. Працівник міліції пострілом із табельного пістолета Макарова поранив правопорушника в ногу й затримав. Затриманим виявився 25-річний житель згаданого району, якого надалі було госпіталізовано. Крім того, працівники міліції затримали ще двох правопорушників, місцевих жителів – двох братів віком 26 та 20 років.

ДЗГ МВС України

You may also like...