На Сумщине колонну контрабандистов, рвавшихся к границе, пришлось останавливать «кактусом» (фото)

Співробітники УБОЗ УМВС при сприянні прикордонників Сумського прикордонного загону викрили організовану злочинну групу, яка займалась переміщенням контрабандного  товару через державний кордон України. Затримали «на гарячому» – 7 авто,  які рухались в бік Російської Федерації, повністю завантажені товарами народного вжитку. За попередніми підрахунками вартість вилученого  склала близько 5 млн. гривень.

Про можливе незаконне переміщення через кордон нелегального товару правоохоронцям стало відомо напередодні. Напрямки можливого руху правопорушників завчасно  перекрили додаткові наряди прикордонників та міліції.

«Правоохоронці помітили світло ліхтарів та шум важко завантажених автомобілів, що рухались з території України в напрямку Російської Федерації, – розповідає начальник УБОЗ УМВС в Сумській області Володимир Афанасієв, – Водії автомобілів відмовились виконати вимогу правоохоронців про  зупинку і продовжували рух.  Аби зупинити  правопорушників довелось застосувати  засіб примусової зупинки «кактус». Вантажні автомобілі КРАЗ та два КАМАЗи затримали близько 23 години неподалік села Попівка Великописарівського району на відстані близько 500 метрів від державного кордону».

Через деякий час співробітники УБОЗу зупинили ще два сумнівних авто, кузови яких доверху були наповнені тюками з одягом та жіночими торбинками.

У водіїв не виявилось жодного документа на вантаж, були відсутні і документи, що засвідчують їх особи. Всі вони – жителі Харківської області. Як вони опинились на  Сумщині і чим займалися ще доведеться з’ясовувати правоохоронцям.

Проте звідки їхали машини до державного кордону УБОЗівці виявили швидко. В с. Ямне Великописарівського району вони викрили підпільну оптову базу з одягом та взуттям. Там же затримали ще декілька завантажених товаром вантажівок, які готові були виїхати до Російської Федерації.

За попередніми підрахунками вартість вилученого товару  склала близько 5 млн. гривень. На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи.
 
СЗГ УМВС в Сумській області

You may also like...