Криминальная хроника Украины на 21.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 792 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 659 (43,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 25 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять  осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці та 65 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 21 особу, у яких вилучено 6,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 200 осіб.         

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 17 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них чотири – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 139 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 26 осіб загинули та 185 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 20 квітня працівниками міліції затримано 75-річного місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він на подвір’ї власного домогосподарства пострілами з пістолета Макарова вбив 52-річного безробітного, раніше судимого жителя вказаного міста під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Зброю вилучено.

У Буринському районі Сумської області працівниками міліції затримано 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 19 квітня в будинку за місцем свого проживання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдав смертельних тілесних ушкоджень своїм батькам під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Глобинському районі Полтавської області 20 квітня на вулиці 34-річний безробітний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, унаслідок необережного поводження зі зброєю, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у голову 31-річну безробітну жительку вказаного району. Потерпілу госпіталізовано. Правопорушника затримано. Зброю вилучено.
У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора одного з районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень та 2,4 тисяч доларів США хабара від директора приватного підприємства за сприяння йому в наданні дозволу на розміщення та експлуатацію торгових автоматів з приготування гарячих напоїв у підліткових клубах. Хабарника затримано. Прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Полтаві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділення філії банківської установи, яка вимагала та отримала три тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння їй в оформленні документів на отримання споживчого кредиту. Прокуратурою міста Полтави порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, котрий, у порушення вимог Законів України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю» та «Про інвестиційну діяльність», упродовж 2005-2008 років незаконно уклав інвестиційні угоди на будівництво житла та отримав від 100 осіб понад 7,6 мільйона гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього першого заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий упродовж 2005-2007 років здійснив розкрадання товарно-матеріальних цінностей вказаного товариства (будівельні матеріали) на суму понад 240 тисяч гривень. Прокуратурою Придніпровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державної установи, котрі без проведення відкритих тендерних торгів, за завищеною вартістю придбали у товариства з обмеженою відповідальністю обладнання для пасажирських вагонів, унаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 6,24 мільйона гривень. Слідчим відділом лінійного управління на Львівській залізниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...