Криминальная хроника Украины на 29.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 202 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 257 (43,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 23 пограбування, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 грамів вибухівки та 285 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи, у яких вилучено 19,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 659 осіб.               

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 214 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 88 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 152 – травмовані.

У Миколаївському районі Миколаївської області на автодорозі поблизу села Нечаяного в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 43-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 27 квітня поблизу згаданого села з автомашини “Нісан” 53-річної безробітної жительки міста Одеси викрав куртку та сумку, у якій знаходилися 200 доларів США, 150 гривень та ювелірні вироби.

У місті Золотому Первомайської міськради Луганської області на вулиці працівниками міліції затримано 34-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника комунального житлово-експлуатаційного підприємства, котрий отримав 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за погодження питання щодо складування сміття на території обслуговування зазначеного підприємства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито жителя згаданої області, який поза митним контролем намагався вивезти до Російської Федерації трикотажні вироби на загальну суму 994 тисяч гривень. Слідчим відділом Управління СБУ в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) КК України.

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника, головного бухгалтера, економіста та бухгалтера-касира відділу освіти однієї з районних держадміністрацій. Встановлено, що вони впродовж 2005-2008 років незаконно завищували розмір фонду заробітної плати працівників вказаного відділу та загальноосвітніх районних шкіл й, на підставі підроблених платіжних відомостей про виплату заробітної плати, привласнили понад 800 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.191 і ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Солом’янському районі міста Києва 28 квітня в квартирі 66-річної пенсіонерки працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі дев’яти громадян Ісламської Республіки Пакистан.

МВС України

You may also like...