Криминальная хроника Украины на 01.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 909 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 018 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 30 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, обріз мисливської рушниці та 64 патрони.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи. У них вилучено 8,2 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 363 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 43 особи.

 Протягом минулого тижня порушено 555 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 230 – у сфері службової діяльності, у тому числі 50 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 132 – травмовані.

 У Києві 30 квітня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він удень 24 квітня на вулиці відібрав золотий ланцюжок в місцевого жителя.

 У Києві на вулиці затримано місцеву жительку, у якої вилучено 120 г героїну. 

 У Києві на вулиці затримано місцеву жительку, у якої вилучено 52 г героїну.

 У Вінниці затримано трьох жителів одного з селищ Вінницької області, які намагалися збути 23,7 кг макової соломки.

 На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного сільськогосподарського підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж двох останніх років надавали до Управління агропромислового розвитку фіктивні документи, у яких завищили площі засіяних земель й незаконно отримали з державного бюджету часткову компенсацію витрат на посів ярих та озимих культур на суму понад 1 млн. гривень.  Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав 5 тис. дол. США хабара від місцевого жителя за сприяння у вирішенні питання про виділення йому земельної ділянки площею 1 га. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державного підприємства. Вони у 2007 році здійснили незаконне (без передбаченої 100% передплати) відвантаження вугілля декільком комерційним підприємствам, унаслідок чого зазначеному державному підприємству були завдані матеріальні збитки у вигляді створеної дебіторської заборгованості на загальну суму понад 1,8 млн. гривень.  Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони без відповідної ліцензії займалися будівництвом берегоукріплень та ремонтом доріг на території сільської ради. У результаті цього зазначене товариство безпідставно отримало з державного бюджету 1,87 млн. гривень. Крім того, будівництво частини берегоукріплень не було закінчено, що призвело до їх знищення крижаними заторами, а вартість зазначених робіт була завищена на 111 тис. гривень.   Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202, ч.1 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю, перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

 У Севастополі 30 квітня співробітник міліції, який перебував на службі в цивільному одязі, намагався припинити хуліганські дії місцевого жителя. Правопорушник вчинив опір та металевим прутом наніс тілесні ушкодження працівнику міліції. Співробітник міліції пострілами із спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, заподіяв тілесні ушкодження нападнику та затримав нападника.

МВС України

 

You may also like...