Криминальная хроника Украины на 04.05.2009

Органами внутрішніх справ України протягом доби забезпечено оперативне реагування на 6 148 звернень та повідомлень громадян про правопорушення, серед яких 2 939 заяв про події з ознаками злочинів загальнокримінальної спрямованості.
До відповідальності за адміністративні правопорушення, скоєні в громадських місцях, притягнуто 4 471 особу. За порушеними кримінальними справами заарештовано 11  осіб, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні злочинів.

28 квітня  в селі Троїцьке Попаснянського району Луганської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано двох молодиків (1988, 1991 р.н., обидва без постійного місця роботи). Попередньо з’ясовано, що вони вночі, 27 квітня, в будинку потерпілого, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв спричинили господарю смертельні тілесні ушкодження.

У місті Первомайськ Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано місцевого мешканця, 1984 р.н., без постійного місця роботи. Попередньо з’ясовано, що він увечорі 1 травня, на вулиці міста, на ґрунті ревнощів вбив ножем чоловіка.

25 квітня в лісосмузі, що поблизу села Саф’янів Ізмаїльського району Одеської області, було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів чоловіка. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано мешканця райцентру, 1961 р.н., приватного підприємця. Попередньо з’ясовано, що він убив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних стосунків.

У селі Шевченкове Броварського району Київської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано місцевого мешканця, 1988 р.н., без постійного місця роботи. Попередньо з’ясовано, що він уночі, 29 квітня, в місті Бровари ножем вбив чоловіка під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв у квартирі потерпілого.

Протягом доби в п’яти затриманих правопорушників вилучено карабін, один саморобний пістолет та 34 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб, у яких вилучено 600 г наркотичних засобів.

Під час нагляду за дорожнім рухом припинено 18 553 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 442 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані.
Працівниками ДАІ здійснено 399 виїздів для оформлення дорожньо-транспортних пригод, у тому числі 106 ДТП з потерпілими, в яких 12 осіб загинули та 132 – травмовані.

Протягом минулого тижня порушено 1 221 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 508 – у сфері службової діяльності, у тому числі 100 – про хабарництво.

Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 303 – у бюджетній сфері, 107 – у сфері приватизації, 86 – у сфері банківської діяльності, 71 – в агропромисловому комплексі, 56 – у паливно-енергетичному комплексі та 14 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Так, в Автономній Республіці Крим за матеріалами сектору ДСБЕЗ Бахчисарайського райвідділу внутрішніх справ  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство), стосовно колишнього директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Вона в жовтні минулого року, коли вже була звільнена з  посади, надала усне розпорядження про вивезення з території товариства майже 70 тисяч банок рибних консервів. Потім цю продукцію зловмисниця привласнила й реалізувала, чим спричинила збитки  товариству на суму понад 195 тисяч гривень.

На Донеччині за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин й привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), стосовно директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Він у червні минулого року, шляхом проведення безтоварних операцій з придбання торгівельного обладнання, незаконно сформував податковий кредит й намагався отримати 5,7 мільйонів гривень бюджетних відшкодувань.

На Тернопільщині за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю), стосовно посадовців одного з приватних підприємств. Вони впродовж минулого року без відповідної ліцензії проводили на території Тернопільської та Івано-Франківської областей капітальний ремонт автомобільних доріг, внаслідок чого незаконно отримали з державного бюджету понад 10,4 мільйонів гривень.

На Хмельниччині за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в області  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення), стосовно приватного підприємця. Він надав до районної філії комерційного банку підроблені довідки про свій фінансово-майновий стан та отримав кредит у сумі 1,25 мільйонів гривень, який потім не повернув.

МВС України

You may also like...