Монах-самозванец пошел стопами Бендера, и начал бизнес спекулируя именем Катерины Ющенко

Як заявив 3 червня настоятель Святоуспенського храму (УПЦ КП), що в селі Монастирку Жовківського району Львівської області, отець Ярослав Кунинець, якийсь самозванець-монах на території біля цілющого джерела Діви Марії у Заглині звів власну книжкову крамницю. І навіть досить гучно відзначив свій день народження.

Отець Ярослав каже, що має проблеми через цього монаха з податковою інспекцією, бо ця ділянка землі, де монах відкрив магазин, знаходиться в оренді православної громади.

За словами священика Ярослава Кунинця, цей монах організовує також паломницькі походи до цілющого джерела Діви Марії, після чого доводиться вигрібати гори пляшок та іншого сміття.

«Це чудотворне місце відкрите для людей з усіх куточків світу, для усіх, без винятку, конфесій. Радо зустрічаємо кожну людину. Ми хочемо тут створити потужний паломницький центр – є вже проект розбудови. Але ми категорично проти того, аби на цьому наживалися окремі монахи, організовуючи гульбища з пиятиками», – розповідає власкорові ЗІКу отець Ярослав. – Соромно говорити, але цей монах не гребує нічим, навіть обманює людей, повідомляючи, що в такий-то день тут зцілюватиметься дружина Президента України Катерина Ющенко, а він може посприяти у проханнях чи скаргах до поважної пані. Ясна річ, що пані Катерина не приїжджає, проте збирається сила-силенна людей, з чого монах має фінансовий зиск».

Коли журналіст поцікавився, чи звертався отець до Жовківської районної ради, правоохоронців, – отець Ярослав сумно відповів, що «не один поріг чиновників оббив, писав офіційні листи, однак ніхто нічим так і не допоміг».

Компетентне джерело з Жовківської районної ради у приватній розмові з власкором ЗІКу цю інформацію підтвердило, мовляв, нібито усі знають про витівки монаха, але не реагують.

«Певно, цей монах-бізнесмен знає не лише табличку множення, а й ділення. А з отця Ярослава що візьмеш? Священик уже не перший рік бігає по меценатах, уклінно випрошуючи копійку для паломницького центру», – розповіло джерело.

«ЗІК»

You may also like...