Криминальная хроника Украины на 26.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 429 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 360 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 32 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено карабін, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 30 мінометних мін, 100 грамів вибухівки та 294 набої.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи, у яких вилучено 37,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 560 осіб.                     

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 362 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 183 – у сфері службової діяльності, у тому числі 36 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 125 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 146 – травмовані.

 У місті Перевальськ Луганської області 8 травня до одного з ювелірних магазинів зайшло троє невідомих у масках й, погрожуючи обрізом мисливської рушниці, відібрали у продавця зазначеного магазину ювелірні вироби на суму майже 300 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєному працівники міліції затримали двох мешканців  Сімферополя та мешканця міста Алчевська згаданої області, віком від 31 до 37 років, усі без постійного місця роботи, двоє з них раніше судимі. Частину викраденого вилучено.

 У Луганську в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих мешканців, віком 25 та 37 років. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох мешканок того ж міста, віком 21 та 16 років, обидві без постійного місця роботи.

 У Солом’янському районі Києва в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного раніше судимого громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він упродовж січня – червня цього року скоїв ряд крадіжок з кімнат гуртожитків двох вищих навчальних закладів.

 У Дарницькому районі  Києва на вулиці працівники міліції затримали 58-річного безробітного мешканця  міста Судак Автономної Республіки Крим, у якого вилучили кілограм ртуті.

 У Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області, поблизу села Водяне, працівники міліції затримали 32-річного мешканця районного центру, робітника товариства з обмеженою відповідальністю, в якого вилучили 30 мінометних мін калібру 82 мм часів Великої Вітчизняної війни.

 У Дергачівському районі Харківської області, на митному посту “Гоптівка”, працівники міліції затримали 22-річну громадянку Російської Федерації, в якої вилучили 3,5 грама амфетаміну та п’ять грамів марихуани.

 У Дарницькому районі Києва працівники міліції затримали 33-річного безробітного киянина, у якого вилучили 20 грамів героїну.

 У Переяслав-Хмельницькому районі Київської області працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 25 кілограмів марихуани.

 На Донеччині  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районної філії Асоціації землевпорядників в області, котрий вимагав та отримував хабарі від мешканців вказаної області за підготовку технічної документації, необхідної для отримання державного акту на земельну ділянку. Задокументовано три факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки начальника відділу та старшого державного виконавця зазначеного відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрі вимагали та отримали 500 доларів США хабара від юриста товариства з обмеженою відповідальністю за винесення постанови про закриття виконавчого провадження щодо виселення громадян з гуртожитку, який належить закритому акціонерному товариству. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців відкритого акціонерного товариства, котрі в порушення вимог Закону України “Про охорону атмосферного повітря”, без отримання спеціального дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, здійснювали експлуатацію двох котлоагрегатів. Таким чином, унаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферу, збитки державі склали 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача кафедри іноземних мов одного з вищих навчальних закладів, котра вимагала та отримала 1,3 тисяч гривень хабара від двох студентів зазначеного навчального закладу за сприяння їм в успішному складанні іспиту. Задокументовано ще 19 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 10 тисяч гривень.  Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий підробив декларації з податку на прибуток та з ПДВ, внаслідок чого незаконно було завищено податковий кредит на суму 1,46 мільйона гривень, чим завдано збитки державі у вигляді ненадходження до бюджету вказаної суми. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...