Криминальная хроника Украины на 4 июля: 3 убийства, 30 ограблений, 9 угонов, 3 разбоя…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 366 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 158 (40,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 30 пограбувань, 9 незаконних заволодінь транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 1 479 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 8,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5846 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 11 осіб загинули та 144 – травмовані.

В Хмільницькому району Вінницької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері в будинку потерпілої під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного громадянина Грузії (в Україні перебуває з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що він у травні цього року в зазначеному місті пошкодив замки вхідних дверей, проник до квартири місцевого жителя, й викрав ноутбук та 5 тис. російських рублів. Викрадене вилучено.

У Житомирській області на одному з автовокзалів затримано трьох нелегальних мігрантів з африканського континенту. Іноземців передано прикордонникам.

На Дніпропетровщині співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівників приватного підприємства. Вони в минулому році внесли до податкові декларації з ПДВ неправдиву інформацію щодо фінансово-господарських відносини з іншим приватним підприємством, на підставі чого було завищено податковий кредит з ПДВ. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму понад 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він, без проведення відповідного погодження з акціонерами зазначеного товариства, незаконно придбав у іншого товариства з обмеженою відповідальністю автомашину, чим завдав збитки ТОВ на суму понад 320 тис. гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділу капітального будівництва райдержадміністрації та товариства з обмеженою відповідальністю. Вказане товариство в минулому році отримало аванс у сумі понад 540 тис. грн. за виконання робіт з відновлення мостів у двох селах та ліквідації зсувів у ще одному селі (фактично роботи не виконані). Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

You may also like...