Сумщина: День рыбака отметили тремя утопленниками

Трагедією для трьох сімей закінчилось святкування Дня рибалки. Чоловіки – любителі «тихого полювання» – не повернулися додому. Спиртні напої посприяли тому, що купання для двох стало останнім смертельним задоволенням. 

Всі три пригоди сталися протягом трьох годин: з 17 по 20, тобто майже кожну годину був нещасний випадок.

Так, в Краснопільському районі компанія молодих людей вирішила відпочити на природі. За селищем є мальовниче озеро, де молодь досить часто проводить вільний час. Дві години відпочинку пройшли весело і швидко. Температура повітря була досить високою, та й спиртні напої по-своєму сприяли розігріву. Вирішили скупатися всі разом, та для одного така ідея виявилась смертельною. Молодий чоловік пірнув і не випірнув. Що конкретно з ним сталося під водою – невідомо, це з’ясує судово-медична експертиза. Загиблому було 27 років. Знайомі говорять, що і раніше зловживав спиртними напоями. Цього разу пив начебто вино, але і його виявилося достатньо, щоб загинути.

А в с.Боромля 53-річний чоловік втопився у власній копанці, яка знаходилась на присадибній ділянці. Він постійно зловживав алкоголем, а цього дня значно збільшив норму, бо поряд були веселі друзі. Вирішили трохи розважитись – пострибати з кладки. Поки змагалися, не відразу помітили, що поряд немає господаря. Кинулися хвилин через 10. Спільними зусиллями знайшли його під водою. Але час було втрачено, швидку реанімацію зробити не змогли і як наслідок – нещасний випадок. Напевно хазяїн і не уявляв, що власна копанка виявиться для нього могилою.

Нещасливою виявилася рибалка і для гостей із Шостки. Батько з сином приїхав до знайомого в с.Очкіно, що в Середино –Будському районі. Разом з собою знайомий захопив і онучку. Прийшли до річки Десенка. Поки син з товаришем лаштували риболовне знаряддя, 58-річний гість вирішив скупатися разом з дівчинкою. Пішли на мілину. І тут, мабуть через спеку, не витримало серце. Чоловік впав у воду. Поки прибігли на порятунок, було вже пізно. Не допомогло ні штучне дихання, ні масаж серця.

Людям, які страждають хворобами серцево-судинної системи, треба бути обережнішими, коли вони знаходяться біля водойм і особливо під час великої спеки. А ті, хто зловживає спиртними напоями під час купання повинні усвідомлювати, що така недбалість по відношенню до себе може коштувати їм життя.

Корніцова Світлана СЗГ ГУМВС України в Сумській області 

You may also like...