Криминальная хроника Украины на 13.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 056 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 245 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 24 пограбування, два  незаконні заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 225 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 42,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 545 осіб.                                         

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27  осіб.

Упродовж минулої доби порушено 130 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 111 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 11 осіб загинули та 142 – травмовані.

В Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили раніше затриманих двох місцевих мешканців, віком 49 та 40 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 29 червня цього року, з метою заволодіння автомашиною «ВАЗ» 53-річного безробітного мешканця вказаного міста, задушили останнього (з 29 червня розшукувався як безвісти зниклий), а його тіло закопали на пустирі й на цьому автомобілі втекли. Тіло знайдено. Транспортний засіб вилучено.

В Одесі 12 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам. Попередньо встановлено, що він на території промринку “7-й кілометр” з контейнера 23-річної місцевої мешканки, приватної підприємниці, викрав 10 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 26-річного громадянина Республіки Молдови, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.
У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного із керівників Головного управління промисловості облдержадміністрації та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони вимагали та отримали три тисячі доларів США та 10 тисяч гривень хабара від комерційного директора іншого товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння їй в отриманні ліцензії для проведення операцій з брухтом чорних і кольорових металів. Хабарників затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців державного підприємства, котрі торік з мешканкою столиці уклали угоду оренди її квартири (для посадовців цього підприємства, які виїжджають у відрядження до Києва) та перерахували останній 721 тисячу гривень, хоча ця квартира жодного разу не використовувалася. Прокуратурою  Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад, котрий у 2002 році не перевірив складений додатковий список працівників приватного сільськогосподарського виробничого кооперативу, які мають право на отримання земельної частки (паю), внаслідок чого до вказаного кооперативу безпідставно було включено 20 місцевих мешканців, котрі не мали права на отримання земельних паїв. У результаті зазначених дій з державної власності було незаконно виведено 71,8 гектара земель сільськогосподарського призначення, чим завдано збитки державі на суму понад 653 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У місті Перечин Закарпатської області  працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам, яких автомашиною «ВАЗ» перевозив 60-річний місцевий мешканець. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України

You may also like...