Криминальная хроника Украины на 23.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 549 заяв про злочини. Вжитими заходами 1464 (40,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 27 пограбувань.

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 7 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 г вибухівки та 199 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 29 осіб, у яких вилучено 8,9 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4775 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 39 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 165 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 201 – травмовані.

 В Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  посадових осіб сільської ради. Вони підробили 845 заяв місцевих жителів про начебто добровільну відмову їх від земельних паїв та винесли незаконне рішення щодо припинення права власності на землю (загальна площа близько 400 га). Унаслідок протиправних дій правопорушників зазначеним жителям завдано збитки на суму понад 1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  голову  селищної ради. Він вимагав та отримав 2,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду нежитлового приміщення для проведення ярмарку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж 2005-2006 років, шляхом перевищення затвердженої межі видатків, використали не за цільовим призначенням понад 108 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).

МВС України

You may also like...