Криминальная хроника Украины на 08.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 325 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 252 ( 42,3 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 33 пограбування, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 60 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб. У них вилучено 52,4 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 048 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 109 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 132 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких де’ять осіб загинули та 176 – травмовані.

 В Автономній Республіці Ким 7 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 43-річного безробітного та в непритомному стані з аналогічним пораненням – 27-річного місцевого жителя – племінника потерпілого, якого було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у будинку завдав поранення потерпілим під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 В Антрацитівському районі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 6 вересня у будинку 43-річного безробітного завдав тілесні ушкодження господарю та 37-річному безробітному односельцю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Після цього, з метою приховання злочину, зловмисник підпалив будинок. Згідно висновку судово-медичної експертизи, господар будинку помер унаслідок отруєння чадним газом. Іншого потерпілого госпіталізовано.

 У місті Краснодоні Луганської області 6 вересня в будинку за місцем проживання було знайдено мертвим з травмою голови 15-річного хлопця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 69-річного місцевого жителя, який у будинку за місцем проживання потерпілого завдав йому смертельні тілесні ушкодження під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У Ружинському районі Житомирської області 6 вересня на березі ставка 50-річний безробітний місцевий житель під час полювання у ході раптово виниклої сварки пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу свого 34-річного односельця. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У Шевченківському районі міста Києва на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 33-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він 7 вересня зайшов до квартири, де тимчасово проживає 54-річний громадянин однієї із західноєвропейських держав, й відібрав у нього два мобільні телефони, два фотоапарати та кредитні картки (вилучено).

 У місті Верхньодніпровську Дніпропетровської області працівники міліції затримали 26-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в січні 2005 року вивезла до Турецької Республіки 23-річну безробітну місцеву жительку, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

 У місті Одесі працівники міліції затримали 19-річну громадянку Республіки Узбекистан, яка у квартирі за місцем тимчасового проживання займалася розповсюдженням через мережу Інтернет порнографічної продукції.

 У місті Новомосковську Дніпропетровської області працівники міліції затримали 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 400 грамів вибухівки.

 У Новоград-Волинському районі Житомирської області за місцем проживання 61-річної пенсіонерки вилучено 30 кілограмів марихуани.

 На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства. Вони, без отримання відповідних погоджень, самовільно зайняли земельні ділянки трьох місцевих жителів (загальна площа 2,5 га) для проведення ізоляційно-ліквідаційних робіт на свердловині Семеренківського родовища, чим завдали збитки власникам вказаних ділянок на загальну суму 58 тисяч гривень. Слідчим відділенням Миргородського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1(самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України .

 На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї із селищних рад Чернігівського району. Вони надали до Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації неправдиву інформацію, на підставі якої незаконно отримали 3,4 мільйона гривень бюджетних коштів для проведення робіт з реконструкції котельні, що перебуває в оренді відкритого акціонерного товариства. Слідчим відділенням райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

МВС України
 

You may also like...