Вилучено цілий арсенал зброї та набоїв у ОЗГ, яка займалась крадіжками з елітних автомобілів

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області припинили діяльність організованої злочинної групи, учасники якої протягом 2008-2009 років скоювали крадіжки з автотранспортних засобів. Організував та очолив злочинну групу раніше неодноразово засуджений місцевий мешканець. Також до її складу увійшли четверо чоловіків, теж місцевих мешканців, один з яких вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

Як встановили оперативники УБОЗ, зловмисники діяли в Миколаєві, Херсоні, Одесі та в деяких містах Російської Федерації. Вони обирали престижні автомобілі,  залишені без нагляду, та за допомогою спеціальних приладів відключали в них сигналізації, відмикали  і здійснювали крадіжки особистих речей, коштів, документів та ювелірних виробів.

Під час затримання  учасників ОЗГ правоохоронці вилучили сканери кодів  сигналізацій автомобілів, спецобладнання для проникнення в автомобіль, викрадені мобільні телефони, барсетки, гаманці, платіжні та дисконтні картки та інші речові докази.

Також при проведенні санкціонованого обшуку в  гаражі, що знаходиться в  Миколаєві, оперативники виявили наркотичні засоби і цілий арсенал зброї та боєприпасів: гранатомет, 6 гранат, 6 запалів до ручних гранат, саморобний вибуховий пристрій,  три автомати «Калашникова» зі спорядженими магазинами, 5 пістолетів з набоями  до них,  обріз мисливської рушниці, два штик-ножі та інша зброя травматичної дії. Окрім цього в гаражі знаходилися 30 стартових пакетів оператора мобільного зв’язку, велика кількість ключів різних форм, державні номерні знаки та розібраний на запчастини автомобіль. Вилучене вказувало на  причетність організованої злочинної групи до скоєння низки тяжких злочинів. Наразі, зброя, вибухівка та спецзасоби відмикання автомобілів направлені на експертизу для визначення кваліфікації, походження та можливого використання під час скоєння інших злочинів. Всі зловмисники затримані в порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Слідчим управління УМВС України в Миколаївській області порушено ряд кримінальних справ за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.185 (таємне викрадення чужого майна) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться перевірки щодо встановлення інших злочинів та вирішується питання про порушення додаткових кримінальних справ.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...