Криминальная хроника Украины на 05.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 162 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 252 ( 39,6 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 16 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 345 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб. У них вилучено 2,9 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 725 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 1 019 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 451 – у сфері службової діяльності, у тому числі 56 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 156 – травмовані.

 У місті Фастові Київської області 29 вересня на вулиці було знайдено мертвим 28-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ножових поранень грудей. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельні поранення потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Олександрівському районі Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 89-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річну безробітну, раніше судиму жительку міста Білозерська Добропільської міськради Донецької області, яка зайшла до будинку потерпілої, задушила її й викрала 502 гривні.

 У Великоновосілківському районі Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 71-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він зайшов до будинку потерпілої, завдав їй смертельні тілесні ушкодження й викрав 500 гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

 У місті Одесі 3 жовтня у квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 35-річного жителя Придністров’я. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя, який у своїй квартирі вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного громадянина Російської Федерації, який, погрожуючи пістолетом, на вулиці міста відібрав у двох безробітних місцевих жителів, віком 27 та 24 років, два мобільні телефони. У затриманого вилучено пістолет та викрадене.

 У місті Харкові працівники міліції затримали 36-річного громадянина Федеративної Республіки Нігерії, який 4 жовтня у пункті обміну валют відкритого акціонерного товариства намагався збути три фальшиві купюри номіналом 200 гривень.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2003 році надав до Державної податкової інспекції одного з районів Івано-Франківської області підроблену митну декларацію щодо експорту цукру, на підставі якої це підприємство не сплатило обов’язкових митних платежів та податку на додану вартість на загальну суму 82,4 мільйони гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу регіональної філії державного підприємства, яка впродовж березня – травня цього року вимагала та отримала від місцевої жительки хабарі на загальну суму 7,5 тисяч гривень за прискорення видачі їй державного акту на право власності на земельні ділянки. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України. Крім того, стосовно місцевої жительки також порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1,2 ст. 369 (давання хабара) КК України.

 На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у червні цього року реалізував іншому приватному підприємцю обладнання з виробництва віконних конструкцій, що знаходилося у заставі в кредитній спілці за раніше отриманий кредит, чим завдав збитки кредитній спілці на суму 146 тисяч гривень. Прокуратурою міста Ужгорода порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного із сільських голів Біляївського району. Він не забезпечив контроль за дотриманням вимог природоохоронного та земельного законодавства з охорони земель, унаслідок чого земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 4 га була засмічена відходами. Таким чином державі було завдано збитки на суму 1,04 мільйона гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

МВС України

You may also like...