Студент Винницкого колледжа использовал первокурсников как рабскую силу

 Що таке дідівщина, вісьмом юнакам довелося дізнатися не в армії, а на першому курсі педколеджу. Справжній терор їм влаштував 17-річний другокурсник. 

Міцному хлопцю, що не перший рік займається боксом, виявилося неважко залякати своїх жертв. Тим паче, для своїх знущань він обирав тих, хто набагато слабший від нього. В основному, це були хлопці з районів, що лише нещодавно переїхали жити у місто.

Міліція дізналася про те, що відбувається у педколеджі, за допомогою бабусі одного із першокурсників, яка виховує свого онука самостійно.

– Вона помітила, що останнім часом хлопець постійно перебуває у дуже пригніченому настрої, – розповідає начальник Староміського райвідділу міліції Юрій Дубецький. – На запитання, що саме з ним відбувається, юнак нічого не хотів розповідати. Лише згодом він зізнався, що один із другокурсників не дає йому проходу і постійно вимагає грошей.

Справою зайнялися правоохоронці, повідомляє 20minut.ua. Стало відомо, що цей випадок не поодинокий. Крім вищезгаданого юнака, другокурсник тримав у страху ще сімох хлопців. Спершу у розмові з міліціонерами вони усе заперечували. Потім стали потроху розповідати.

– Виявилось, що він не просто вимагав у них гроші, а ще й постійно принижував, – розказав Юрій Дубецький. – Примушував співати і танцювати, знімаючи усе це на мобільний телефон. Якщо вони йому не підкорялися, одразу починав бити. Так одного разу він із своїм другом завів двох хлопців на кладовище. Там наказав їм танцювати під мелодію з телефону. Втім, і це ще не все. Досягнувши над своїми жертвами цілковитої влади, другокурсник використав їх як рабську силу.

– Він домовився з одним вінничанином, що вириє йому котлован під гараж, – продовжує Юрій Дубецький. – Але працювати своїм руками не став, а привів туди заляканих першокурсників. Сам же над ними стояв як наглядач. Усю платню за роботу, звісно, забрав собі.

На допитах неповнолітній «фашист» поводив себе дуже зухвало. Він не тільки не визнавав своєї провини, а ще й став погрожувати слідчим.

– Одному із міліціонерів хлопець навіть сказав щось на зразок: «Коли мене звідси випустять, тебе знайдуть на Сабарівських відстійниках», – каже Юрій Дубецький.

Втім, після декількох днів в ІТУ, 17-річний боксер трохи заспокоївся. Став писати своїй мамі слізні листи та заявив міліціонерам, що розкаюється.

Загалом за гратами юнаку довелося відбути десять днів. Після цього його випустили під підписку про невиїзд. Скоро хлопця очікує судове засідання. Як повідомила помічник начальника ВМУ міліції Ірина Котова, йому висувають обвинувачення по двох статтях Кримінального кодексу – 150 і 189. Перша стосується незаконного використання дитячої праці, друга – вимагання грошей.

– Цікаво, що цей юнак із цілком благополучної і порядної сім’ї, – каже начальник Староміського райвідділу. – Характеристика з місця навчання також цілком позитивна…

Що саме підштовхнуло хлопця до такої поведінки, достеменно не відомо. Можливо, своїм прикладом його «окрилили» герої улюблених стрічок – «Бригади» і «Бумера».

 

You may also like...