Як у Шостці родичі один одного обкрадають

До правоохоронних органів надходить безліч заяв від потерпілих, домівки яких обікрали зловмисники. Нерідко затриманими виявляються заїжджі гастролери, п’янички, знайомі господарів, а ось знедавна з’явилась ще одна категорія злодюжок-крадіїв. Це так звана «рідня»: онуки, племінники, діти. Що штовхає останніх до скоєння злочинів проти близьких людей залишається тільки здогадуватися. В таких випадках старі люди кажуть: «Мабуть світ перевернувся».

Двадцятого жовтня до міліції звернулася 60-річна жителька Шостки. Вона повідомила, що не в силах більше терпіти крадіжки від рідного сина. Протягом останніх чотирьох років він виносить все з дому. Черга прийшла, навіть, до продуктів харчування.

Марія Василівна працює в Києві консьєржем, тому до дому приїздить лише двічі на місяць. І кожного разу помічає відсутність деяких власних речей з квартири. Жінка розуміє: це справа рук її 35 річного сина.  Непутящій чоловік, який проживає разом з матір’ю зловживає алкоголем. Своєї сім’ї не завів, мовляв «мати краще прогодує».

«Коли був живий чоловік, – розповідає правоохоронцям зажурена жінка, – він хоч якось стримував сина, а після його смерті той робить, що хоче. Мої прохання, що б зупинився, він і чути не хоче, а каже, що розбереться зі своїм життям сам».

В останній свій приїзд жінка пішла до сараю та виявила відсутність продуктів харчування: 80 кг. картоплі та 20 кг. цибулі, які вона виростила на своєму городі. Також з сараю пропав велосипед та 2 капронові бочки. У жінки, як-то кажуть, «увірвався терпець», коли вона взнала, що на викрадене нащадок накупив горілки.

В міліції син-ледар свої ганебні вчинки пояснив відсутністю грошей на горілку та розваги. Каятися так і не став. Неодноразово засуджений він тепер живе за своїми «поняттями». Які суттєво відрізняються від суспільних.
  
Аналогічний випадок трапився в с. Клишки. За  допомогою до дільничного інспектора Євгена Зюзько звернувся 69-річний місцевий житель Шосткинського району. Він розказав, що 16 жовтня до них з жінкою, з сусіднього села, приїхав 24-річний онук. Погостював кілька днів і зник, а з ним зникли і 230 грн. дідусевої пенсії.

Коли чоловік отримав пенсійні гроші, по звичці, заховав їх у скриню під замок. Та не здогадувався старий, що за його маніпулюваннями підглядає улюблений онук. Наступного дня коли його дружина заснула, а він сам пішов  до крамниці, хлопець прокрався в комору де знаходилася хованка, зламав замок та вкрав гроші. Всі гроші забирати не став, злякався, що крадіжку помітять.

Помітив дідусь крадіжку лише тоді, коли йому знадобились гроші, щоб купити зерно для домашньої птиці. Підозра одразу впала на онука.
При розмові з правоохоронцями молодий чоловік одразу зізнався в крадіжці.   Розповів, що мати з вітчимом дуже полюбляють «оковиту», тому  в  і він пристрастився до неї. Приїхав до родичів, а тут така нагода, дід отримав пенсію, чому б не скористатися?

За даними фактами міліція проводить перевірку. Згідно з чинним законодавством дії затриманих підлягають кримінальній відповідальності. А з цим і вірогідність отримати тюремний строк. Та хто відповість на запитання : скільки часу достатньо людині для того, аби переосмислити своє життя і повернути собі людське обличчя?

І.В. Меняйло, пом. начальника Шосткинського МВ ГУМВС України в Сумський області
по зв’язкам з громадськістю та ЗМ

You may also like...