Криминальная хроника Украины на 04.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 390 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 818 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 34 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотирьох осіб, в яких вилучено револьвер, обріз мисливської рушниці та 75 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 54 особи, у яких вилучено 22,9 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 310 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 35 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 110 – травмовані.

 У місті Монастирищі Черкаської області в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали 35-річного місцевого мешканця, у якого вилучили револьвер системи “Наган” та 16 набоїв калібру 7,62 мм.

 У Горохівському районі Волинської області працівники міліції затримали 54-річну місцеву мешканку, в якої вилучили 12 кілограмів макової соломки.

 У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб тендерного комітету комунального підприємства, котрі в березні цього року, у порушення Положення про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти, до розкриття тендерних пропозицій, без участі представників – учасників торгів, провели ознайомлення з тендерними пропозиціями щодо закупівлі лікарських препаратів (інсулін та його аналоги) на загальну суму 8,7 мільйона гривень. У подальшому згадані посадові особи підробили протокол засідання тендерного комітету (фактично не проводилося), на підставі якого було незаконно відмінено торги та змінено процедуру закупівлі вказаних препаратів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки голови однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав 30 тисяч доларів США хабара від місцевого мешканця за сприяння у виділенні йому та ще двом місцевим мешканцям у приватну власність земельних ділянок (загальна площа 6 га). Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 120 тисяч гривень та 15 тисяч доларів США. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління кредитної спілки, котра в серпні 2006 року вимагала та отримала 400 тисяч гривень хабара від засновника приватного підприємства за надання йому кредиту в сумі 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...