Криминальная хроника Украины за 05.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 933 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 965 (39,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 27 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб, у яких вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 г вибухівки та 415 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 47 осіб, у яких вилучено 5,9 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 185 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 36 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 16 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 87 – травмовано.

 У Вінницькій області 28 листопада двоє невідомих проникли до будинку місцевої жительки, вбили її та побили сестру господарки. У результаті проведення оперативно-розшукових вдалося вийти на двох підозрюваних – жителів сусіднього селища та затримати одного з них. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання іншого співучасника злочину.

 На Полтавщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Комсомольська, який уночі 30 листопада під час сварки з іншим місцевим жителем наніс йому смертельних ножових поранень.

 В місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області 4 грудня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що уранці цього ж дня на одній з вулиць міста кількома пострілами із зареєстрованої мисливської рушниці він заподіяв вогнепальних поранень двом місцевим жителям. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У Донецьку за місцем проживання одного з місцевих жителів  вилучено 350 г вибухівки.

 У Харкові на залізничному вокзалі затримано громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 20 г героїну.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю, який без отримання відповідної ліцензії, надавав послуги по здійсненню міжнародних дзвінків з порушенням встановленого нормативними актами порядку маршрутизації телефонного трафіку та незаконно отримав прибуток у сумі понад 7 млн. гривень. Крім того встановлено, що він не сплатив понад 3 млн. грн. за використаний трафік, чим завдав значних збитків державі. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.361 КК України (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж).

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали одного зі співробітників суду при одержанні хабара у сумі 15 тис. доларів США від місцевого жителя за обрання його сину міри запобіжного заходу не пов’язаної з позбавленням волі. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільської ради при отриманні хабара у сумі 1 тис. доларів США, який він вимагав від однієї з місцевих жительок за сприяння у виділенні їй земельної ділянки під приватне будівництво. Задокументовано ще два факти хабарництва цього співробітника на загальну суму 2 тис. доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

МВС України

You may also like...